Apsekos Rīgas Franču liceja darbības paplašināšanai paredzēto ēku
Runā Rīga
2015. gada 16. decembris, 18:29

Apsekos Rīgas Franču liceja darbības paplašināšanai paredzēto ēku

Jauns.lv

Ceturtdien, 17.decembrī, plkst.13.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kā arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs kopā ar Latvijas Universitātes rektoru Indriķi Muižnieku, direktoru Ati Peiču un rektora biroja vadītāju Baibu Broku apsekos nekustamo īpašumu Krišjāņa Valdemāra ielā 48, ko plānots nodot Rīgas Franču liceja darbības nodrošināšanai. Pasākumā piedalīsies arī Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti.

Nekustamais īpašums Krišjāņa Valdemāra ielā 48, kurš sastāv no zemesgabala 4079 m2 platībā un četrām ēkām, pieder Latvijas Universitātei, kas to bez atlīdzības nodos pašvaldības īpašumā. Šādu lēmumu šonedēļ apstiprināja arī Rīgas domes sēdē.

Savukārt, lai nodrošinātu Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra attīstību Torņakalnā, Rīgas pašvaldība bez atlīdzības nodos Latvijas Universitātei nekustamos īpašumus Vienības gatvē 7 un Hermaņa ielā 19.

Šobrīd  Rīgas Franču liceja vajadzībām  tiek izmantota ēka Mēness ielā 8, tomēr, ņemot vērā lielo skolēnu skaitu, telpas ir platības ziņā nepietiekamas izglītības iestādes darbības nodrošināšanai. Bijušā Franču liceja un Franču institūta ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 48 ir celta 1930. gadā pēc arhitekta I.. Blankenburga projekta par Francijas valdības līdzekļiem un līdz 30. gadu beigām bija Latviešu - franču tuvināšanās biedrības īpašums. Padomju  laikā līdz 1951. gadam ēkā izvietojās Rīgas Anrī Barbisa 11. vidusskola, 70. gados - LVU Ģeogrāfijas fakultāte, vēlāk LU Ķīmijas fakultāte. Pēc ēkas pārņemšanas  tajā ir paredzēts nodrošināt mācību procesu Rīgas Franču liceja  7.-12. klašu skolēniem.

Regīna Zommere/Foto: Facebook Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību