Fonda "Mākslai Vajag Telpu" Vasaras Mājā tiks atklāta mākslinieka Aigara Bikšes veidota Ziemassvētku eglīte
"Melnādainā tautumeita" sākotnēji tapusi kā daļa no Bikšes veidotās instalācijas "Pieminekļu kari".
Kultūra
2015. gada 17. decembris, 12:23

Fonda "Mākslai Vajag Telpu" Vasaras Mājā tiks atklāta mākslinieka Aigara Bikšes veidota Ziemassvētku eglīte

Jauns.lv

Ceturtdien, 17. decembrī, fonda Mākslai Vajag Telpu Vasaras Mājā Kalnciema ielā 36/38, Ziemassvētku noskaņās, atklās mākslinieka Aigara Bikšes skulptūru „Melnādainā tautumeita“. Bārbijas tēls priecēs iedzīvotājus līdz pat 2016. gada pavasarim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Melnādainā tautumeita“ sākotnēji tapusi kā daļa no Bikšes veidotās instalācijas „Pieminekļu kari“, kas bija skatāma Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros šā gada pavasarī Brīvības un Elizabetes ielas krustojumā. Tā, tērpta kā zviedru tautu meita, reprezentē globālo pasauli. Figūras paceltajā rokā MVT Vasaras Mājā redzēsim eglīti kā sveicienu rīdziniekiem un pilsētas viesiem Ziemassvētkos.

Aigars Bikše (1969) ir latviešu tēlnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Modes nodaļas vadītājs. Viens no fonda „Mākslai vajag telpu“ dibinātājiem.

Vasaras Māja ir radošā telpa, kas vasaras garumā kalpoja par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem.  No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla.

Regīna Zommere/Publicitātes foto