Triumfs un kino klasikas cienīgs - tā par "Zvaigžņu karu" jaunāko daļu izsakās kritiķi. VIDEO
Kritiķi "Zvaigžņu karu" jaunāko daļu atzinuši par "triumfu" un "kino klasikas nosaukuma cienīgu".
Kultūra
2015. gada 17. decembris, 15:23

Triumfs un kino klasikas cienīgs - tā par "Zvaigžņu karu" jaunāko daļu izsakās kritiķi. VIDEO

Jauns.lv

Kinokritiķi jauno zinātniskās fantastikas filmu "Star Wars: The Force Awakens" ("Zvaigžņu kari: Spēks mostas") atzinuši par "triumfu" un "kino klasikas nosaukuma cienīgu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāku Lielbritānijas laikrakstu kinokritiķi filmai piešķīruši maksimālo novērtējumu - piecas zvaigznes.

"Pieaugušos satrieks nostalģija, kas radīs kamolu kaklā, jo šī filma ir kino klasikas nosaukuma cienīga," raksta "The Times" žurnāliste Keita Mjura.

Tikmēr "The Daily Mail" kritiķis Braiens Vainers raksturojis kinolenti kā "eskeipisma triumfu un iepriecinošāko filmu, kas līdz šim tapusi sērijā". Viņš īpaši uzslavēja jauno britu aktrisi Deiziju Ridliju, kuras tēlojums Rejas lomā varētu "ievadīt viņas karjeru orbītā", raksta Vainers.

Avīzes "The Telegraph" kritiķis Robijs Kolins atzina, ka filmas laikā trīsreiz esot apraudājies. Viņš norāda, ka amerikāņu režisors Dž.Dž.Abramss un viņa komanda "paņēmuši nedaudz paplukušu franšīzi un atjaunojuši tai raksturīgo maģiju un mītiskumu".

Mjura raksta, ka Abramss esot labāks režisors nekā filmu sērijas autors Džordžs Lūkass.

Laikraksts "The Guardian" filmu novērtēja ar piecām zvaigznēm. "Protams, "The Force Awakens" ir absurda, melodramatiska un sentimentāla filma, taču tā ir arī aizraujoša, ar kūsājošu enerģiju apveltīta un bagātīga," uzsver žurnālists Pīters Bredšovs.

Kinožurnāla "The Hollywood Reporter" kritiķis Tods Makārtijs jauno filmu atzinis par labāko "Star Wars" daļu 32 gadu laikā.

Tomēr žurnāls "Variety" kritizējis filmas "atvasināto sižetu, kas nerosina iztēli, par spīti divu simpātisku jauno aktieru klātbūtnei". "Lai arī cik lieliski nebūtu atkal satikt Hanu Solo, princesi Leju un pārējos varoņus, izpatikšana faniem šoreiz ir pirmajā vietā," uzskata žurnāla kritiķis Džastins Čans.

Trešdien sākās "Star Wars: The Force Awakens" izrādīšana Lielbritānijas kinoteātros.

"Star Wars: The Force Awakens" reklāmas treileris - video:


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video