Rēzija Kalniņa savu 45. dzimšanas dienu sagaidīs ar Ziemassvētku koncertu. FOTO
Rēzija Kalniņa šogad Ziemassvētku laikā teju visu laiku būs līdzās vīram diriģentam Aināram Rubiķim, ar ko kopā sniegs koncertus programmā „Meklētāja Roze”.
Kultūra
2015. gada 17. decembris, 16:27

Rēzija Kalniņa savu 45. dzimšanas dienu sagaidīs ar Ziemassvētku koncertu. FOTO

Jauns.lv

16. decembrī sirsnīgā gaisotnē jauno Imanta Kalniņa dziesmu koncertprogrammu "Meklētāja Roze" prezentēja aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, diriģents Ainārs Rubiķis, aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dziedātāja Ilze Dzenīte un mūziķis Jānis Aišpurs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasākumā Rēzija atzina, ka Ziemassvētku laikā ir gandarīta par iespēju priecēt klausītājus koncertos, no kuriem vairāki notiks dievnamos. Turklāt viens no koncertiem skanēs tieši Rēzijas Kalniņas 45. dzimšanas dienā - 23. decembrī -, kas māksliniece ar draugiem uzstāsies Mārupes kultūras namā, līdz ar to katrs koncerta apmeklētājs būs arī Rēzijas jubilejas viesis.

Prezentācija ar gaisā virmojošu piparkūku, mandarīnu un karstvīna smaržu norisinājās grupas „The Sound Poets” skaņu ierakstu studijā, kur masu mediju pārstāvjiem bija iespēja noklausīties vairākas dziesmas no Ziemassvētkiem veltītās koncertprogrammas „Meklētāja Roze”.

Par koncerta ideju Rēzija Kalniņa saka: „Kārļa Skalbes dzejolis „Ziemassvētku roze” sākas ar vārdiem: „Meklētāja ceļš ir galā...”. Mēs visi, apzinoties vai nē, meklējam Laimi. Katram ir izpratne par to, kas ir Laime, bet Ziemassvētku vēsts ir tā, kura ir kā galamērķis un sākums ceļam vienlaikus. Arī mums ir svarīgi tāpat kā Austrumu gudrajiem, sekojot Bētlemes zvaigznei, atrast kūtiņu, kurā guļ bezpalīdzīgs un no cilvēces atkarīgs Dievs, kurš cilvēces dēļ sevi piesita krustā aiz mīlestības pret tiem, kuri krustā piesit Mīlestību. Meklētāja ceļš ir sākums. Un tikai tam, kurš klauvē, tiks atvērts; tam, kurš meklē – tam tiks atklāts. Var iet pa „ceļiem” vai „neceļiem”, bet galvenais ir meklēt šo Kristus rozi zem sava cilvēcīguma sniega, kurā Dvēsele kā līgava gaida savu līgavaini – Pestītāju -, kurš, izlejot savas asinis, mūs katru – ticīgo vai neticīgo – ietver savā mīlestības spārnu vēdā un paceļ no sava ego dubļiem.”

„Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir kā atgriezties mājās, kur tevi gaida. Tā ir iespēja piepildīties vai ļaut, lai tevi piepilda. Sasildīties, lai pēc tam varētu sildīt citus,” atklāj aktrise Ilze Ķuzule -Skrastiņa, atzīstot – piedalīšanās šajos Ziemassvētku koncertos viņai nozīmē brīnišķīgu un gaišu cilvēku kompāniju, iespēju būt skaistajās Latvijas baznīcās, un iespēju darīt priecīgus citus cilvēkus.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders