Aigars Freimanis: "Premjeram jābūt cilvēkam, kas prot deleģēt pilnvaras un pieprasīt atbildību"
Pētījumu aģentūras Latvijas Fakti vadītājs Aigars Freimanis.
Viedokļi
2015. gada 18. decembris, 09:04

Aigars Freimanis: "Premjeram jābūt cilvēkam, kas prot deleģēt pilnvaras un pieprasīt atbildību"

Jauns.lv

Kādam jābūt nākamajam valdības vadītājam? Izejot no iepriekšējā būtu jāsaka rīcībspējīgam. Tādam, kas prot iedziļināties politiskajos procesos un saprot nozarēs notiekošo. Valdības vadītājam jābūt cilvēkam, kas prot deleģēt pilnvaras un pieprasīt atbildību arī no citiem, kas strādā komandā. Līdz šim tā visa pietrūka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedomāju, ka premjerministram obligāti būtu jābūt valdošās partijas līderim. Šī tradīcija vairāk nāk no tām demokrātijām, kurās ir spēcīga divpartiju sistēma. Latvijā valdošo koalīciju veido vairākas partijas, tāpēc varianti iespējami dažādi.

Vienotības izvirzītā Ministru prezidenta amata kandidāte Solvita Āboltiņa uz savas priekšgājējas fona nenoliedzami izskatās labāk. Rīcībspējīga un dinamiska personība, orientējas politiskajos procesos un ir parādījusi sevi kā spēcīgu partijas līderi.

Negatīvais ir tā fatālā neatlaidība, ar kuru viņa cenšas iegūt premjerministra amatu. Bija laiks, kad viņa to varēja tomēr izdevība tika palaista garām. Tagad viņas ambīcijas un uzstājība šķiet nevietā.

Vienotībai no sākuma būtu jāpārvar savas iekšējās problēmas, kas traucē partijai būt vienotai. Iespējams, ka, atdodot premjera amatu citiem, tas pat būtu vieglāk.

Aigars Freimanis - Pētījumu aģentūras Latvijas Fakti vadītājs / Foto: Ieva Čīka/LETA