Kravas automašīnā izveidotā slēptuvē atklāj 2,38 kilogramus heroīna
Kravas mašīnas puspiekabes aizmugurējās durvīs speciāli izveidotā slēptuvē atklājušas 2 385,22 gramus heroīna.
112
2015. gada 18. decembris, 11:17

Kravas automašīnā izveidotā slēptuvē atklāj 2,38 kilogramus heroīna

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kravas mašīnas puspiekabes aizmugurējās durvīs speciāli izveidotā slēptuvē atklājušas 2 385,22 gramus heroīna, paziņoja VID.

10.novembrī VID Silenes muitas kontroles punktā iebraukusi Lietuvā reģistrēta kravas automašīna bez kravas, ko vadījis kāds Lietuvas pilsonis. Uz aizdomu pamata transportlīdzeklis novirzīts skenēšanai. Veicot skenētā attēla analīzi, tika konstatēts, ka puspiekabes (refrižeratora) aizmugurējās durvīs ir izveidota slēptuve.

Demontējot metāla plāksnes durvju augšējā daļā, VID muitas amatpersonas atklājušas, ka slēptuvē atrodas 15 paciņas, kas cieši aptītas ar līmlenti un iesietas tievā, garā virvē. Veicot testu, lai pārliecinātos, vai paciņā esošās vielas sastāvā ir narkotiskās vielas, tā rezultāts bija pozitīvs.Izņemtās paciņas tika nosūtītas ekspertīzei, un saskaņā ar tās rezultātiem izņemtās vielas kopsvars ir 7 721 grams, no tā - 2 385,22 grami ir heroīns.

 11. novembrī VID Muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējās vienošanas vai lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros Lietuvas pilsonim 12. novembrī  piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Kravas automašīna ar puspiekabi kā lietiskie pierādījumi nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

BNS/Foto: Vida Press

Tēmas