Terēzija Mackare: "Premjerministrs var nebūt populārs. Galvenais - lai ir zinošs, enerģisks un neatlaidīgs"
Senioru biedrības RASA vadītāja Terēzija Mackare.
Viedokļi
2015. gada 18. decembris, 14:02

Terēzija Mackare: "Premjerministrs var nebūt populārs. Galvenais - lai ir zinošs, enerģisks un neatlaidīgs"

Jauns.lv

Valdības vadītājam jābūt uzņēmīgam, enerģiskam, atbildīgam, radošam un ar labu perspektīvas redzējumu. Ministru prezidentam jāredz situācija valstī vairākus gadus uz priekšu. Jāsaprot, kādā veidā šodien pieņemtie lēmumi ietekmēs rītdienu un kādas sekas tas radīs. Valdības vadītājam jābūt spēcīgai personībai, jo tikai spēcīga personība varēs vadīt stipru ministru kabinetu. Tajā pašā laikā svarīga ir arī spēja uzklausīt citus cilvēkus un risināt dialogu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gribētos, lai valdības vadītājs būtu tuvāk tautai.  Premjerministram būtu jāzina, ka ļoti daudz cilvēku pašlaik dzīvo lielā nabadzībā un sociālās problēmas ir tās, kas valstī būtu risināmas vispirms.

Premjerministrs var nebūt populārs. Galvenais lai ir zinošs, enerģisks un neatlaidīgs.

Populārs politiķis nereti var izrādīties pilnīgs „memļaks”. Cilvēks, kuram tu uzdod konkrētus jautājumus, taču nekad nesagaidīsi skaidras atbildes jā vai nē. Atbildes būs nezinu, padomāsim, skatīsimies. Šāds cilvēks pie valdības stūres neder.

Ja spriež pēc rakstura īpašībām, tad Vienotības izvirzītā Solvita Āboltiņa varētu būt labs premjers. Varbūt pat perfekts, jo potenciāls viņai ir milzīgs. Viņai ir ķēriens, stiprs raksturs, milzīga politiskā pieredze. Jāsaka gan, ka ne vienmēr, nokļūstot amatos, cilvēki savu potenciālu liek lietā.

Terēzija Mackare – Senioru biedrības RASA vadītāja / Foto: Evija Trifanova/LETA