Kultūra
2015. gada 18. decembris, 16:53

Latvijā ar koncertu atgriezīsies kulta grupa "The Prodigy"

Jauns.lv

"Skonto" hallē 16.aprīlī ar lielkoncertu uzstāsies britu elektroniskā mūzikas grupa "The Prodigy", liecina grupas mājaslapā pieejamā informācija.

Rīgā grupa viesosies savas Eiropas turnejas laikā, kurā paredzēti koncerti arī Austrijā, Ukrainā un Baltkrievijā.

Iepriekš "The Prodigy" Latvijā ar koncertu viesojās 2009.gada rudenī, kad "Skonto" hallē pulcējās vairāk nekā 7000 klausītāju. Pirms tam grupa Rīgā viesojās 2006.gada pavasarī.

"The Prodigy" vienmēr radījuši mūziku, kas nepakļaujas ne likumiem, ne sabiedrības dogmām, tomēr šī mūzika rada tādu jaudu, kurai ir gatavi sekot pat tūkstoši. Tā grupa no maziem Lielbritānijas naktsklubiem šo deju mūzikas virzienu ir aizvedusi uz pasaules lielākajām skatuvēm.

"The Prodigy" pasaules slavu ieguva jau pēc sava otrā albuma "Music For The Jilted Generation" (1994) izdošanas, kad elektroniskā mūzika vēl nebija tik populāra, bet pēc albuma "The Fat Of The Land" (1997) grupa nokļuva kulta statusā. Tas nav pārsteidzoši, jo trešais "The Prodigy" albums iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā visātrāk pārdotais britu albums, 2012. gadā pārdoto albumu skaits pārsniedza 10 miljonus. Tie fani, kuri "The Prodigy" iemīlējuši kopš tās pirmsākumiem jau sen ir kļuvuši par vecākiem, bet viņu atvases pašas ir kļuvušas par dedzīgiem grupas faniem.

Sešus garus gadus "The Prodigy" fani gaidīja kādu jaunumu no saviem elkiem, un, visbeidzot, sagaidīja. Šī gada 30. martā savā leiblā ar nosaukumu "Take Me To The Hospital" iznāca grupas sestais albums - "The Day Is My Enemy". Laiems Houlets jaunajā albumā apsolīja noslaucīt kājas pret mūsdienu deju mūziku un tās kulta dīdžejiem. "Mēs veidojam mūziku pēc pašu likumiem un uzskatām, ka ir nepareizi radīt visu mūsdienu elektroniskās mūzikas skatuvi orientējoties tikai uz dīdžejiem. Mēs gribētu redzēt vairāk grupu, kuras spēlē elektronisko mūziku" - saka Houlets.

The Prodigy: "Nasty" - video: The Prodigy: "Smack my bitch up" - video: The Prodigy: "Firestarter" - video:

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmo koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.


Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA