Rīga piedalās Ziemassvētku festivālā Maskavā
„Rīgas namiņā" Tveras laukumā visi interesenti varēs izvēlēties dāvanas no Latvijas kompāniju un amatu meistaru produkcijas.
Runā Rīga
2015. gada 21. decembris, 12:10

Rīga piedalās Ziemassvētku festivālā Maskavā

Jauns.lv

Rīga jau trešo gadu pēc kārtas piedalās Maskavas Ziemassvētku festivālā "Ceļojums Ziemassvētkos", kuru aizvadītās nedēļas nogalē Tveras laukumā pie Jurija Dolgorukija pieminekļa svinīgi atklāja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, nospiežot simbolisku pogu kopā ar jaunajiem Rīgas bērnu un jauniešu teātra „Horizonts" dalībniekiem.

Ziemassvētku festivāls notiek Maskavā jau ceturto gadu pēc kārtas. Šogad tas notiek 38 vietās visā pilsētā un pulcē dalībniekus no 17 valstīm. Pateicoties Rīgas domes un Maskavas valdības sekmīgai ilgtermiņa sadarbībai, kas 2016.gadā svinēs savu 15 gadu jubileju, Rīga piedalās festivālā jau trešo gadu pēc kārtas.

Festivāla atklāšanas ceremonijā Rīgu pārstāvēja Rīgas domes delegācija Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekļa, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Maksima Tolstoja vadībā.

Šogad „Rīgas namiņš", kurš tapis sadarbībā ar RTAB un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, izvietots pie Jurija Dolgorukija pieminekļa Tveras laukumā. Šeit ikviens var uzzināt par Ziemassvētku svinēšanas un egles rotāšanas tradīcijām Latvijā, piedalīties bezmaksas meistarklasēs Rīgas meistaru vadībā un, protams, izvēlēties dāvanas no Latvijas uzņēmumu un amatnieku piedāvājuma.

Rīgu ar kultūras programmu Ziemassvētku festivālā pārstāv kultūras un atpūtas centra „Imanta" bērnu un jauniešu teātris „Horizonts". Brīvdienās vairākas reizes dienā teātris iepriecinās festivāla apmeklētājus ar Ziemassvētku muzikālās pasakas uzvedumu. Teātris „Horizonts" dibināts 1993.gadā. Savā darbības laikā tas sevi pieteicis kā perspektīvu, profesionālu kolektīvu, kurš no sākotnējā bērnu dramatiskā ansambļa, profesionāļu Violetas un Vladimira Boļševu vadīts, ir izveidojies par vienu no Latvijas labākajiem bērnu teātriem. Teātra dalība festivālā tika īstenota, pateicoties Rietumu bankas Labdarības fonda atbalstam.

Brīvdienās bezmaksas meistarklasēs „Rīgas namiņā" ikviens iemācīsies apgleznot porcelāna rotājumus un māla svilpītes-svilpavniekus, radīt košas un latviskas piespraudes no krāsaina filca, pērlītēm un dzīpariem, bet no niedrēm un krāsainām dzijām pīt tradicionālās latviešu puzuru saulītes, kuras varēs iekārt eglītē, un izgatavot Rīgas foto rāmīšus no Rīgas jūras līcī vāktiem dabas materiāliem.

Tāpat „Rīgas namiņā" Tveras laukumā visi interesenti varēs izvēlēties dāvanas no Latvijas kompāniju un amatu meistaru produkcijas, tajā skaitā keramikas traukus no „Vaidavas Keramika", karameles „Saldais Dzintars", ar rokām darinātas ziepes „PINS", koka rotaļlietas „Koka Varde", sveces „Ily Eco" un „Romantic Candle", adītus vilnas izstrādājumus no „LIVE RIGA" un „Knitwear", mākslinieces Martas Ģibietes darinātās rotas un dekora priekšmetus no stikla un vēl daudzus citus produktus.

Festivāls startēja 18.decembrī, un tam būtu jābeidzas 10.janvārī, bet pēc Maskavas mēra pieprasījuma tika nolemts pagarināt festivālu līdz „Vecajam Jaunajam gadam" - 14.janvārim.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto