Iekšējās drošības birojs par kukuļošanu aiztur sešas personas, tajā skaitā trīs policistus
Diviem VP darbiniekiem piemērots apcietinājums.
112
2015. gada 21. decembris, 13:11

Iekšējās drošības birojs par kukuļošanu aiztur sešas personas, tajā skaitā trīs policistus

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturēja sešas personas, tajā skaitā trīs Valsts policijas (VP) darbiniekus, saistībā ar kukuļošanu - diviem VP darbiniekiem piemērots apcietinājums.

Kā informēja birojā, apcietinājumu abiem VP darbiniekiem piemēroja Rīgas rajona tiesa. Pārējām kukuļošanā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

IDB aizturēja visas šajā kukuļošanas gadījumā iesaistītās personas - gan par kukuļņemšanu, gan kukuļdošanu, kā arī par starpniecību kukuļošanā. Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, izņemot Drošības policijas amatpersonas. Tāpat birojs izmeklē vardarbīgus noziegumus, ko izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas darbinieki un pašvaldības policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus.

Iekšējās drošības birojs savu darbību sāka šogad 1.novembrī.

LETA/Foto :Vida Press