Krievijas vēstnieks asi kritizē Latviju: "Pašlaik iemesla optimismam nav"
Krievijas vēstnieks Latviju vaino tajā, ka abu valstu attiecībās joprojām ir melnā josla.
Politika
2015. gada 22. decembris, 08:26

Krievijas vēstnieks asi kritizē Latviju: "Pašlaik iemesla optimismam nav"

Jauns.lv

Latvijas politiķu darbības dēļ Latvijas un Krievijas attiecībās joprojām ir vērojama "melnā josla", kas sākās jau 2014.gadā, šādu viedokli, gada izskaņā tiekoties ar atsevišķiem izraudzītu masu mediju pārstāvjiem, paudis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas atbildību abu valstu attiecību pasliktināšanā vēstnieks nav saskatījis, bet Latvijai pārmetis virkni lēmumu, kas kaitējuši starpvalstu attiecībām. Kā raksta laikraksts "Vesti", Vešņakovs Latvijas politiķiem pārmetis Krievijai adresētus "pilnīgi nepelnītus pārmetumus saistībā ar konfliktu Ukrainā" un Minskas vienošanās nepildīšanu, kā arī "nepamatotu kritiku par Krievijas darbībām Sīrijā, cīnoties ar starptautisko terorismu".

"Protams, esam arī pamanījuši Latvijas izteikti negatīvo attieksmi pret Krieviju sankciju jautājumā. Latvija visai aktīvi ir centusies, lai sankcijas tiktu pagarinātas vēl uz sešiem mēnešiem," kritiku turpinājis Vešņakovs, "tieši Latvijas puse ir izveidojusi negatīvu informatīvo fonu divpusējām attiecībām. Diemžēl, varas pārstāvji jau ar grūtībām noturas pret rusofobijas drudža lēkmēm."

Latvijas kritizēšanu Vešņakovs turpinājis ar pārmetumiem par komisijas, kas aprēķina padomju laika nodarītos zaudējumus, darba aktivizēšanu, lai arī šis darbs esot pilnīgi bezjēdzīgs un tā vietā vajadzētu tikties abu valstu vēsturniekiem, bet vēsturnieku starpvalstu komisijas darbs ir apturēts. Latvijai pārmests arī liegums valstī iebraukt Krievijas armijas dziesmu un deju ansamblim.

Šādas negatīvas abu valstu attiecības novedušas arī pie ekonomisko attiecību pasliktināšanās, atzīmējis Vešņakovs, kurš zinājis stāstīt, ka pēc Krievijas muitas datiem preču apgrozījums uz robežas esot samazinājies par 47%.

Pēc vēstnieka vārdiem, Krievija joprojām esot orientēta uz dialogu. "Protams, mēs vienmēr uz nākamo gadu raugāmies ar cerībām, taču paliekam reālisti - pašlaik iemesla optimismam nav," izteicies Vešņakovs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA