Uz Ameriku bērnībā adoptētā Mārīte no Gulbenes meklē savus bioloģiskos vecākus
Pirms 22 gadiem Gulbenes slimnīcā pamestā un vēlāk uz Ameriku adoptētā Mārīte uzsākusi meklēt savus bioloģiskos vecākus Latvijā. Viņa vāc naudu, lai noalgotu privātdetektīvu, kas viņai palīdzētu atrast vecākus.
Sabiedrība
2015. gada 22. decembris, 12:57

Uz Ameriku bērnībā adoptētā Mārīte no Gulbenes meklē savus bioloģiskos vecākus

Jauns.lv

Vēl mazotnē uz Ameriku adoptētā Gulbenē dzimusī latviešu meitene Mārīte meklē savus bioloģiskos vecākus, Zināms, ka pirms adopcijas tagad 22 gadus vecajai jaunietei bija uzvārds Rodovska vai Radovska un viņu bioloģiskie vecāki atstāja slimnīcā.

Tagad Mārītes vārds ir Džesika Mārīte Pauela un viņa interneta vietnē „Go Fund Me” vāc naudu, lai noalgotu detektīvus, kas sameklētu viņas īstos vecākus. Šim mērķim, pēc viņas domām, iesākumā vajadzētu 5000 dolāru (ap 4600 eiro). Audžuvecāki, adoptējot Mārīti, viņai bija solījuši atrast viņas bioloģiskos vecākus, bet adoptētāji pirms sešiem gadiem izšķīrās un šis nodoms netika īstenots.

Tagad pati jauniete nolēmusi sameklēt savus bioloģiskos vecākus un „Go Fund Me” publicējusi savu dzīvesstāstu un lūgumu palīdzēt. Viņa raksta:

 „Adoptējot mani nosauca par Džesiku Mārīti Pauelu (Jessica Marite Powell), bet pirms tam mani sauca Mārīte Rodovska.

Es tiku atstāta slimnīcā. Tad mani līdz trīs gadu vecumam ievietoja bērnunamā. Mana lielākā dzīves vēlēšanās bijusi uzzināt, kas es patiesi esmu. Vecāki, kas mani adoptēja, apsolīja mani aizvest uz Latviju, lai atrastu manus bioloģiskos vecākus. Kad man palika 16 gadu, vecāki izšķīrās. Šis emocionālais stress liedza īstenoties ceļojumam uz manu dzimteni. Es labprāt atrastu privātdetektīvu, lai uzzinātu kaut ko par saviem vecākiem, taču šādi pakalpojumi maksā ļoti dārgi.

Man vienmēr bijusi sajūta, ka esmu dzīvē palaidusi garām kaut ko ļoti būtisku. Emocionāli un fiziski. Es ticu, ka varētu saņemt atbildes no saviem bioloģiskajiem vecākiem, uzzināt vairāk par savu identitāti.

Es vēlētos zināt, ko mani bioloģiskie vecāki darīja un dara. Arī jebkāda medicīniskā informācija būtu noderīga. Varbūt es uzzinātu ko vairāk par brāli vai māsu, kurus vecāki paturēja, varbūt sniegtu informāciju, kāpēc mani pameta.

14 gadu vecumā man diagnosticēja C hepatītu un man skaidroja, ka tas ir iedzimis no manas bioloģiskās mātes. Daudzo antivielu dēļ es saņēmu interferona terapiju. Ārstēšana bija veiksmīga, taču tas ir vēl viens būtisks iemesls, kāpēc es vēlos vairāk uzzināt par savas ģimenes vēsturi.

Es gribētu zināt, kāda es varētu izskatīties, kad kļūšu vecāka un vai es līdzinos kādam no vecākiem.

Es uzaugu ģimenē, kur, sēžot ap ģimenes galdu, nelīdzinājos nevienam. Es vēlētos zināt, kā izskatās mana bioloģiskā ģimene. Man nav ne jausmas, cik tas viss varētu maksāt. Taču pat attēls man nozīmētu teju veselu pasauli. Nevaru vien izteikt, cik es būtu pateicīga”.

Tie, kuri sociālajos tīklos ir lasījuši šo vēsti, nav palikuši vienaldzīgi. Kāds ieteicis izmantot tā saucamā ģimenes detektīva pakalpojumus. Vēl cits rosina vienkārši vērīgāk ielūkoties vietnē “www.facebook.com” un uzrunāt tur iespējamos Latvijas radiniekus. Vēl kāds piedāvājas no attāluma palīdzēt jaunajai sievietei. Arī “Dzirkstele” aicina atsaukties Mārītes iespējamos radiniekus, lai varam palīdzēt šiem cilvēkiem sazināties savā starpā.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no gofundme.com