Sveic trīsdesmittūkstošo kokrūpniecības izstādes "Iepazīsties – Koks!" apmeklētāju
Runā Rīga
2015. gada 22. decembris, 20:45

Sveic trīsdesmittūkstošo kokrūpniecības izstādes "Iepazīsties – Koks!" apmeklētāju

Jauns.lv

Pirmdien, 21.decembrī, meža un kokrūpniecības nozares izstādi “Iepazīsties – Koks!” Mežaparkā apmeklēja 30-tūkstošais viesis kopš izstādes atklāšanas 2012.gadā.

“Iepriekšējo četru gadu laikā izstādi pārsvarā ir apmeklējušas skolēnu grupas, un mēs esam gandarīti, ka īpašais 30–tūkstošais apmeklētājs pārstāv jauniešu – uzņēmēju kustību “Junior Achievment Latvia”, kuri Latvijā popularizē skolēnu mācību uzņēmumus (SMU), un kuru ražotie koksnes produkti ir redzami izstādē. Meža nozares turpmākā izaugsme būs atkarīga no jaunām idejām, jauniem koksnes produktiem, un mēs liekam lielas cerības uz šodienas aktīvajiem jauniešiem, ka viņi spēs audzēt Latvijas nozīmīgākā dabas resursa – meža – vērtību,” uzsver izstādes “Iepazīsties – Koks!” uzturētāju biedrības “Zaļās mājas” vadītājs Kristaps Ceplis.

Izstādes idejas autors, SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš svinīgajā pasākumā pauda gandarījumu, ka pirms četriem gadiem meža nozares pārstāvji spēja vienoties par šāda unikāla projekta īstenošanu, un, ka tas veiksmīgi pilda sabiedrības izglītošanas funkciju par Latvijai tik nozīmīgo meža nozari.

Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols no savas puses uzsvēra, ka Latvijas SMU kustība ir unikāla Eiropas mērogā ar to, ka Latvijas skolēnu firmas visaktīvāk izvēlās strādāt ar koku, un tas vieš pārliecību par labām nozares attīstības perspektīvām.

Izstāde “Iepazīsties – Koks!” atrodas SIA “Rīgas meži” Mežaparka Lielās estrādes telpās, un tajā iespējams uzzināt par meža audzēšanas vēsturi Latvijā, par dabas procesiem, kas ietekmē Latvijas meža struktūru, par zinātnes sasniegumiem, kuri sekmē ātrāku, produktīvāku un veselīgāku meža augšanu nākotnē. Tāpat liela uzmanība tiek veltīta koksnei kā modernam materiālam, kurš ir piemērots ne tikai mēbeļu vai māju izgatavošanai, bet arī apģērba, auto detaļu, sporta inventāra un pat pārtikas produktu radīšanai.

Izstādes apmeklējums gida pavadībā visiem interesentiem ir bez maksas, iepriekš savu vizīti piesakot pa e-pastu: koksirlabs@koksirlabs.lv vai tālruni 26594141.

Sadarbībā ar SIA "Rīgas meži"

Regīna Zommere