Straujuma novēl iedzīvotājiem aprast ar domu, ka Latvijā ieradīsies bēgļi
"Tie ir tādi paši cilvēki kā mēs," viņa sacīja LNT rīta ziņu raidījumā.
Sabiedrība
2015. gada 23. decembris, 09:24

Straujuma novēl iedzīvotājiem aprast ar domu, ka Latvijā ieradīsies bēgļi

Jauns.lv

Demisionējusī ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) novēl Latvijas iedzīvotājiem aprast ar domu, ka nākamgad Latvijā ieradīsies daži bēgļi.

Telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" Straujuma uzsvēra, ka mums šis izaicinājums būs jāpieņem. Tie ir tādī paši cilvēki kā mēs.

Viņa atzina, ka ir pret ekonomisko migrantu uzņemšanu, tašu Latvijai ir jāuzņem cilvēki, kuri bēg no kara.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā iekļūst patvēruma meklētāji arī no citām valstīm.

Latvija ir norādījusi, ka vēlas uzņemt ģimenes ar bērniem un būtiskas ir svešvalodu prasmes, iegūta pamatizglītība vai profesionālā izglītība, vēlama darba pieredze vai prasmes, derīgi ceļošanas dokumenti.

Lai pārvietotu patvēruma meklētājus uz Latviju, sadarbībai ar Itāliju un Grieķiju ir nozīmēti divi sakaru virsnieki jeb koordinatori.

Plānots, ka pirmie desmit patvēruma meklētāji no Grieķijas ieradīsies janvārī.

LETA/Foto: AFP/LETA