Dakteru Klaunu darbībai saziedoti 3,2 tūkstoši eiro
Lai Dakteri Klauni varētu doties regulārās ikdienas un iknedēļas vizītēs pie mazajiem Latvijas slimnīcu pacientiem, vienam šādam speciālistam mēnesī nepieciešami 200 eiro.
Sabiedrība
2015. gada 26. decembris, 11:50

Dakteru Klaunu darbībai saziedoti 3,2 tūkstoši eiro

Jauns.lv

Dakteru Klaunu darbībai Latvijā līdz sestdienas rītam bija saziedoti 3277 eiro, paziņoja organizācijā "Ziedot.lv".

Tiek norādīts, ka ik mēnesi Dakteri Klauni satiek un sniedz atbalstu aptuveni diviem tūkstošiem bērniem un viņu tuviniekiem Latvijas slimnīcu bērnu nodaļās Rīgā, Ventspilī, Valmierā un Cēsīs. Lai Dakteri Klauni varētu doties regulārās ikdienas un iknedēļas vizītēs pie mazajiem Latvijas slimnīcu pacientiem, vienam šādam speciālistam mēnesī nepieciešami 200 eiro. Trīs darba mēnešiem 25 Dakteriem Klauniem nepieciešami 15 tūkstoši eiro.

"Ziedot.lv" uzsver, ka Dakteris Klauns ir rūpīgi atlasīts speciālists, kurš ir apguvis īpašas medicīnas klaunādes mācību programmas, ir izgājis praksi slimnīcā kopā ar pieredzējušiem mentoriem, un ir uzņēmies ilgtermiņa saistības ar biedrību “Dr. Klauns”.

Viņu darbs ir sniegt psiholoģisko atbalstu bērnam un viņa tuviniekiem, palīdzot nomierināt un pārvarēt gan fiziskās, gan emocionālās sāpes.

Ziedojumu vākšana Dakteru Klaunu darbībai sākta 19.novembrī.

BNS/Foto: Vida Press

Tēmas