112
2015. gada 27. decembris, 20:23

Marta beigās tiesās kontrabandistu par 200 eiro kukuļa došanu

Jauns.lv

Jelgavas tiesa 30.martā sāks skatīt lietu, kurā vadītājs apsūdzēts 200 eiro kukuļa došanā, lai izvairītos no soda par kontrabandu, informē tiesā.

Paredzēts, ka tiesas sēde sāksies plkst.10.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai Valsts policijas darbinieks šā gada 20. maijā uz kāda autoceļa apturēja automašīnu, kuru vadīja apsūdzētā persona. Policijas darbinieki veica automašīnas apskati, kur tās salonā konstatēja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Apsūdzētais, lai valsts amatpersonas – inspektori, izmantojot savu dienesta stāvokli, nenoformētu protokolu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, piedāvāja kukuli – 200 eiro apmērā.

Valsts policijas darbinieki brīdināja apsūdzēto, ka par kukuļdošanu ir paredzēta kriminālatbildība. Neskatoties uz to, ka par kukuļdošanu draud kriminālatbildība, apsūdzētais, iedeva valsts amatpersonām 200 eiro, noliekot tos inspektoru dienesta automašīnas salonā uz grīdas.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Tāpat vīrietim uzrādīta apsūdzība par to, ka viņš pārvietoja un glabāja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā, proti, ne mazāk kā 379, 0,7 litru tilpuma, ar Latvijas valsts akcīzes nodokļa markām nemarķētas stikla pudeles, pildītas ar šķidrumu, kuram piemita specifiska alkohola smarža.

BNS