Kultūras jomas pārstāvji nosauc labāko ministra amata kandidātu
Kultūras ministre Dace Melbārde.
Politika
2015. gada 29. decembris, 09:00

Kultūras jomas pārstāvji nosauc labāko ministra amata kandidātu

Jauns.lv

Kultūras jomas pārstāvji augstu vērtē Daces Melbārdes veikumu kultūras ministres amatā un arī nākamajā valdībā vēlas, lai šī joma paliek tieši šīs Nacionālās apvienības pārstāves pārziņā. Kultūras jomas darbiniekiem ir svarīgi, lai arī pēc valdības maiņas tiktu nodrošināta iesākto darbu pēctecība, turklāt viņiem ir būtiski, lai nākamais ministrs varētu uzreiz ķerties pie nozīmīgiem darbiem kultūras nozarē, nevis pusgadu iepazītos ar situāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis uzskata, ka tieši Melbārde būtu labākā kandidāte nākamajā valdībā kultūras ministra amatam.

“Šajā laika posmā viņa ir labi strādājusi, budžeti ir noturēti, viņas attieksme pret kultūras procesiem man ir pieņemama,” sacīja Rubenis.

Arī dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte domā, ka būtu brīnišķīgi, ja Dace Melbārde turpinātu darbu kā kultūras ministre, jo līdz šim viņa ir strādājusi ļoti labi. Viņa ministres līdzšinējo darbību vērtē ļoti augstu, tādēļ uzskata, ka iesāktais ir jāturpina.

Mākslas muzeja “Rīgas Birža” vadītāja Daiga Upeniece uzskata, ka Melbārdei būtu jāturpina darbs kultūras ministres amatā, jo viņa ir profesionāle. Savukārt Valsts kultūrkapitāla fonda vadītājs Edgars Vērpe savu attieksmi pret pašreizējo kultūras ministri un viņas iespējamo darbību nākamajā valdībā pauda ar īsu frāzi: “Lai tik strādā!” Viņš uzskata, ka jebkuram ministram ir jāļauj strādāt ilgāku laiku, lai viņš kļūst par profesionāli, un tad, kad šīs zināšanas ir iegūtas, jāļauj tās likt lietā, nevis jāmeklē nākamais kandidāts.

Pēc Zālītes domām, lai arī vēlmju un vajadzību kultūras jomā ir vairāk nekā vajadzīgs, tomēr Dace Melbārde tās ļoti labi apzinās. “Ja nāktu kāds jauns ministrs, tad, iespējams, par šo vajadzētu runāt padziļinātāk, taču, manuprāt, Dacei visas nozares vajadzības ir pilnīgi pārredzamas, tāpēc neredzu jēgu izteikt kādus konkrētus ierosinājumus. Ļoti labprāt vēlētos viņu redzēt Kultūras ministres amatā arī turpmāk,” sacīja literāte.

Arī Nacionālā teātra direktors uzsver pēctecības svarīgumu.“Ja vien viņa pati nevēlētos mainīt ministra posteni, tas būtu ļoti apsveicami. Lai arī tas ir politisks amats, tomēr katrā nozarē nepieciešams aptuveni gads vai pat pusotra, lai saprastu nozari un, kas tajā ir svarīgākais,” norāda Rubenis. Viņš uzskata, ka visa Kultūras ministrijas vadība arī ierēdniecības jomā ir ļoti augstā līmenī, tādēļ būtu vērts šo komandu saglabāt.

Kā jau ziņots, pati Melbārde ir gatava turpināt darbu kultūras ministres amatā, turklāt arī Nacionālā apvienība viņai uzticas.

Regīna Zommere / Foto: Ieva Lūka/LETA