Rīgā uz ielas 15 gadu vecs pusaudzis Ziemassvētkos palīdz policijai aizturēt laupītāju
Laupītājs sievietei nodarījis miesas bojājumus, atņēmis somiņu un aizbēdzis.
112
2015. gada 29. decembris, 12:06

Rīgā uz ielas 15 gadu vecs pusaudzis Ziemassvētkos palīdz policijai aizturēt laupītāju

Jauns.lv

Pateicoties 15 gadus vecam jaunietim, policija Rīgā notvērusi laupītāju, informē Valsts policija.

Policija informē, ka Ziemassvētku vakarā Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu par laupīšanu, kas notikusi Rīgā, Paula Lejiņa ielā. Policisti noskaidroja, ka 1992. gadā dzimušai sievietei uz ielas kāds vīrietis nodarījis miesas bojājumus, atņēmis somiņu un aizbēdzis no notikuma vietas.

Sievietes kliedzienus izdzirdējis kāds 2000. gadā dzimis jaunietis. Uzzinot par notikušo, viņš meties pakaļ bēgošajam laupītājam, viņam sekojis un vienlaikus pa telefonu ziņojis policistiem par laupītāja atrašanās vietu.

Pēc neilga laika patruļpolicijas ekipāža aizturēja 1972. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem, tika nogādāts izolatorā.

Cietušās soma tika atgūta, bet pret aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess par laupīšanu.

Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Pagājušo sestdien, 26. decembrī, tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Policija izsaka pateicību drosmīgajam jaunietim, kurš nepalika vienaldzīgs un neatstāja sievieti nelaimē, kā arī palīdzēja policistiem notvert laupītāju.

BNS / Foto: Shutterstock