Slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" pūš sniegu, lai 1. janvārī apmeklētājiem varētu atvērt trases
1.janvārim, kad plkst.11 plānots atvērt kameršļūkšanas trasi un vienu slēpošanas trasi ar centrālo pacēlāju.
Novadu ziņas
2015. gada 29. decembris, 13:31

Slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" pūš sniegu, lai 1. janvārī apmeklētājiem varētu atvērt trases

Jauns.lv

Iestājoties salam, Ventspils slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" vakar, 28.decembrī, sāka pūst sniegu, informēja olimpiskā centra "Ventspils" mārketinga menedžeris Rolands Gorškovs.

Sniega pūšana kalnā turpināsies vismaz līdz 1.janvārim, kad plkst.11 plānots atvērt kameršļūkšanas trasi un vienu slēpošanas trasi ar centrālo pacēlāju.

Sniega sagatavošana notiek ar sešiem sniega lielgabaliem, no kuriem jaunākais iegādāts šogad. Lietošanai sagatavots arī viss slēpošanas un snovborda inventārs. Bērnu kalniņā, kur bez maksas pieejamas ragaviņas un dabīgā sniega sega jau ir pietiekama, viesojas pirmie mazie apmeklētāji.

Slēpošanas kalnā mākslīgā sniega segas sagatavošana var notikt, ja gaisa temperatūra pastāvīgi ir zemāka par mīnus trim grādiem. Sniega segas izveidošanai nepieciešamas vairākas dienas.

Jau ziņots, ka pagājušā gada rudenī pēc vairāku gadu pauzes tika sākta mākslīgi veidotā Ventspils slēpošanas kalna "Lemberga hūte" paaugstināšana. Kalns ir paaugstināts no 52 līdz 58 metriem, un šogad līdz kalna jaunajai virsotnei pārcelti abi centrālie pacēlāji, kā arī kāpnes. Atpakaļ kalna virsotnē nogādāta arī staltbrieža skulptūra.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas