"Lielais dzintars" pārtraucis sadarbību ar Intu Dālderi
Iepriekš intervijā Dālderis sacīja, ka viņa plāns ir, ka "Lielā dzintara" vadība neaizrausies ar savas koncertprogrammas veidošanu, bet piedāvās labu servisu "Latvijas koncertiem" un citiem producentiem.
Kultūra
2015. gada 29. decembris, 15:44

"Lielais dzintars" pārtraucis sadarbību ar Intu Dālderi

Jauns.lv

Liepājas koncertzālei "Lielais dzintars" noslēgusies sadarbība ar Intu Dālderi, kurš savulaik bija arī koncertzāles projekta vadītājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā skaidroja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, Dālderis jau 2014.gada decembrī atstāja "Lielā dzintara" valdes locekļa amatu, bet pēcāk ar viņu tika noslēgts autoratlīdzības līgums.

Autoratlīdzības līgums ar Dālderi paredzēja 2015.gada vasarā notikušā mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" norisi un šā gada rudens/ziemas koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanas programmu izveidi.

Šī gada nogalē līgumā paredzētie darbi ir paveikti, līdz ar to sadarbība ar Dālderi ir veiksmīgi noslēgusies, pauda Hartmane.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī Dāldera kā valdes locekļa amata vietā tika iecelta Baiba Bože.

Iepriekš intervijā  Dālderis sacīja, ka viņa plāns ir, ka "Lielā dzintara" vadība neaizrausies ar savas koncertprogrammas veidošanu, bet piedāvās labu servisu "Latvijas koncertiem" un citiem producentiem.

"Es gribētu, lai koncertzāles vadība pārņemtu Liepājas vasaras festivāla rīkošanu, kā arī izveidotu ziemas festivālu, kas ar savām augstajām mākslinieciskajām kvalitātēm spētu piesaistīt Liepājai tūristus un apmeklētājus arī klusajā ziemas sezonā. Pārējās koncertzāles mākslinieciskās programmas veidošanu centīsimies nodot Liepājas Simfoniskajam orķestrim, "Latvijas koncertiem", privātiem producentiem un citu valstu koncertorganizācijām," pastāstīja Dālderis.

Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecība tika sākta 2013.gada. Koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecība izmaksājusi vairāk nekā 30 miljonus eiro, piesaistīti gan Eiropas Savienības struktūrfondu, gan valsts līdzekļi.

Astoņus stāvus augstās ēkas kopējā platība pārsniedz 14 000 kvadrātmetru. Koncertzālē ir trīs zāles, kur noritēs dažāda mēroga un mūzikas žanra koncerti, teātra izrādes, izstādes un saviesīgi vakari.

Vecgada vakarā ar koncertu "Jaungads Brodvejā, Vestendā un Liepājā" noslēgsies "Lielā dzintara" atklāšanas koncertu cikls.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA