Ubadze Rīgas centrā salā atsakās no silta ēdiena: "Es ņemu tikai naudu!"
Šī Dzirnavu ielā ubagojošā sieviete necenšas garāmgājēju uzmanību piesaistīt ar skumju skatienu. Viņa salā sēž pievērtām acīm un no piedāvātā siltā ēdiena atsakās, paskaidrojot: „Ēdienu neņemu! Ņemu tikai naudu!”
Sabiedrība
2015. gada 30. decembris, 06:11

Ubadze Rīgas centrā salā atsakās no silta ēdiena: "Es ņemu tikai naudu!"

Jauns.lv

„Sajutos ļoti muļķīgi, jo mana iecere pabarot salā uz bruģa sēdošo sievieti pilnībā izgāzās! Cilvēks atteicās no siltām kotletēm un paziņoja: „Es ēdienu neņemu. Ņemu tikai naudu!” Kaut kas neticams!” brīnās Kasjauns.lv lasītāja Baiba.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan termometra stabiņš noslīdējis zem nulles, pēc svētkiem ielās atkal atgriežas trūkumcietēji, kas nevairās sēdēt uz ledusaukstā trotuāra, lai iežēlinātu garāmgājējus. Portāla Kasjauns.lv lasītāja Baiba vēsta: „Šodien Dzirnavu ielā vienai uz bruģa sēdošai personai uzdūros arī es. Jau noejot pāris kvartālus, mani pirksti bija nosaluši, un skaidrs, ka, ieraugot sēžam uz gājēju celiņa sievieti, es nespēju vienaldzīgi paiet garām. Iegāju turpat blakus esošajā bistro, paņēmu kārbu ēdiena līdznešanai un palūdzu uz tā uzlikt cūkgaļas kotleti. Nē, tomēr ar vienu būs par maz, lai būtu divas! Kasē darbiniece man iedod arī vienreiz lietojamo galda piederumu komplektu un salvetes, un es priecīgi steidzos pie ārā salstošās grūtdienes. Sniedzu viņai kārbu ar kotletēm, un draudzīgi saku: „Labdien, kundze, lūdzu jums siltas pusdienas!” Sieviete, kas izskatījās iesnaudusies, it kā uztrūkstas, paver acis, paskatās uz ēdiena kārbu, uzmet nevērīgu skatienu man un paziņo: „Es ēdienu neņemu! Ņemu tikai naudu!” Es neatlaižos: „Saprotu, bet varbūt siltas kotletītes nogaršosiet? Vismaz sasildīsieties.” Uz šo uzbāzību man sieviete pikti atcērt: „Es gaļu vispār neēdu!” Tad viņa no manis novēršas, atkal piever acis un turpina snauduļot.

Es apjukumā dodos prom, un tikai tad sēdošajai kundzei priekšā pamanu krūzīti naudas mešanai. Soļa attālumā no sievietes kādam izkritusi divu centu monēta. Saku sievietei: „Skatieties, kundze, te ir naudiņa!” Paliekusies uz priekšu un saskatījusi monētas nominālu, viņa tomēr neceļas un uz zemes esošo naudu nepaņem...”


Kasjauns.lv/foto: aculiecinieka foto