Mākslas akadēmija izziņo leģendārā karnevāla tematiku. Pats pasākums - februārī
Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāla tēma nākamgad būs "Virtuālais paradīzes dārzs"
Kultūra
2015. gada 30. decembris, 10:48

Mākslas akadēmija izziņo leģendārā karnevāla tematiku. Pats pasākums - februārī

Jauns.lv

Apzinoties interneta pieaugošo ietekmi, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 78. karnevāla tēma nākamgad būs "Virtuālais paradīzes dārzs".

Karnevāls "Virtuālais paradīzes dārzs", kas norisināsies 19.februārī, piedāvās plašu muzikālo un izklaides programmu atbilstoši izvēlētajai tēmai. Karnevāla viesi tiks aicināti svinēt digitālā laikmeta spožākos momentus

Karnevāla tēma izvēlēta, apkopojot pasākuma apmeklētāju idejas, kuras tika vāktas karnevāla "Facebook" lapā. Šogad starp vairākiem simtiem piedāvājumu, kuros bija novērojamas gan globālā tīmekļa aktualitātes, gan tā ietekme, tika rastas aizmetnes idejai radīt kopīgu "Virtuālo paradīzes dārzu".

78. Latvijas Mākslas akadēmijas Karnevāls taps ar bāra "Ezītis miglā" atbalstu, tādēļ 22.janvārī bārā ar īpašu pasākumu tiks ieskandināts karnevāls, kur varēs iegādāties arī svaigi drukātās biļetes.

Dekorācijas un mākslas objektus karnevāla nakts burvībai radīs LMA studenti un kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām. Talkā nākusi arī Rīgas Amatniecības vidusskola, kuras pārziņā šogad ir scenogrāfija. Speciāli karnevālam instalācijas radīs arī plašāk zināmi mākslinieki, lai ikdienā studentiem ierasto ēku pārvērstu virtuālā paradīzes dārza labirintā. Par karnevāla atmosfēru rūpēsies arī liels daudzums brīvprātīgo palīgu.

Iecerēts, ka karnevāls durvis vērs 19.februārī plkst.20 un turpināsies līdz pat rīta gaismai. No plkst.21 apmeklētājiem būs pieejamas darbnīcas un aktivitātes, bet no plkst.22 akadēmijas ēkā atskanēs dzīvā mūzika.

BNS/Foto: Publicitātes (Pēteris Vīksna)