Aizsardzības ministrs Bergmanis ļoti grib uz Sibīriju! Amats viņam to neļauj...
Viena no mūsu aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vēlēšanām ir aizbraukt uz Sibīriju, vietu, uz kurieni bija izsūtīta viņa māte. Bet viņš to nevar atļauties, jo „Krievijā visi sajuks prātā, ja tur ieradīsies NATO valsts aizsardzības ministrs”.
Politika
2015. gada 31. decembris, 06:17

Aizsardzības ministrs Bergmanis ļoti grib uz Sibīriju! Amats viņam to neļauj...

Jauns.lv

Mūsu aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa viena no kvēlākajām vēlēšanām ir aizbraukt uz Sibīriju – uz vietu, kur Staļina laikā bija izsūtīta viņa mātes ģimene. Viņš internetā pat izpētījis ceļu kartes, bet ieņemamais amats ministram neļauj doties ciemos uz austrumu kaimiņzemi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bergmanis vēlētos pabūt Krievijā, bet uz turieni nevar braukt ģeopolitiskās situācijas dēļ, ministrs atklājis intervijā radio „Baltcom”. Viņš grib apmeklēt vietas, uz kurieni Staļina laikā bija izsūtīta viņa māte. Latvija ir NATO dalībvalsts un Krievijai ar Ziemeļatlantijas bloku ir visnotaļ saspringtas attiecības, līdz ar NATO valsts aizsardzības ministra viesošanās Krievijā šobrīd nav iedomājama.

„Mamma ir ratiņkrēslā, un uz turieni laikam vairs neaizbrauks. Bet man gan gribētos. Es pat par to interesējos pie saviem draugiem Čeļabinskā. Viņi pastāstīja, ka tur ir izbūvēts jauns ceļš uz Tjumeņu. Gribētos pabūt vietās, uz kurieni bija izsūtīta mana māte. Bet iedomājaties: ja aizbraukšu pie saviem draugiem uz Čeļabinsku, tur visi prātā sajuks – atbraucis NATO dalībvalsts aizsardzības ministrs!” teica Bergmanis.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA, EPA/LETA