Sabiedrība
2015. gada 31. decembris, 09:48

Dobelē šonakt gaiss atdzisis līdz -17 grādiem

Jauns.lv

Zemākā gaisa temperatūra 31.decembra naktī un rītā Latvijā reģistrēta Dobelē, kur gaiss atdzisis līdz -17 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sals līdz -15..-16 grādiem skāris arī citas vietas Zemgalē un Vidzemē. Savukārt Latgalē, pateicoties mākoņu segai, gaisa temperatūra no rīta ir -8..-10 grādu, līdzīga gaisa temperatūra arī daļā Kurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē.

Valsts rietumu un centrālajā daļā pārsvarā skaidras debesis. Nav ievērojamu nokrišņu, vietām migla un sarma. Bezvējš un lēns dienvidaustrumu vējš, piekrastē arī mērens vējš.

Naktī Zemi sasniedza lādētu daļiņu mākonis, ko 28.decembrī izsvieda uzliesmojums uz Saules, bet tas līdz šim nav radījis magnētisko vētru.

Rīgā gada pēdējā diena sākusies ar skaidru laiku un nelielu dienvidaustrumu vēju. Gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -11..-14 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2 grādiem Ainažos līdz -8 grādiem Rēzeknē.

30.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21..+22 grādi Spānijas piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -30 grādu augstākajos Rumānijas kalnos un vietām Krievijā.

BNS