Kādus laikapstākļus janvārī rāda zīmes dabā
Mēneša izskaņā atkal gaidāma sala pastiprināšanās, kad gaiss var atdzist līdz mīnus 15, mīnus 20 grādiem.
Sabiedrība
2015. gada 31. decembris, 14:57

Kādus laikapstākļus janvārī rāda zīmes dabā

Jauns.lv

Laika zīmju vērotājs no Viļakas Vilis Bukšs sala pastiprināšanos janvārī atkal sola uz mēneša beigām.

Bukšs savā blogā raksta, ka norādes zīmīgajās dienās par laikapstākļiem janvārī ir nedaudz maldinājušas un ir vērojama nobīde par aptuveni septiņām dienām. Tas nozīmē, ka pēc 6.janvāra jeb Zvaigznes dienas salam vajadzētu nedaudz atkāpties un laiks kļūs siltāks. Ir iespējams gan atkusnis, gan arī brāzmaini vēji, putenis un nokrišņi.

Janvārī Bukšs prognozē dažādus nokrišņus, un gada pirmais mēnesis ar tiem būšot bagāts, savukārt gaisa temperatūra būs normas robežās. Mēneša laikā pārsvarā gaidāms neliels sals, laikapstākļi būs mainīgi - būs dienas ar salu un būs arī atkusnis.

Mēneša izskaņā atkal gaidāma sala pastiprināšanās, kad gaiss var atdzist līdz mīnus 15, mīnus 20 grādiem, taču tas nebūšot ilgi - mēnesis var noslēgties ar atkusni un nokrišņiem.

Janvārī ir arī vairākas zīmīgās dienas, kad var prognozēt laikapstākļus turpmākajam laikam. Piemēram, jau 1.janvārī varot spriest par visu gadu - kāda būs Jaunā gada pirmā diena, tāds būšot viss gads. Ticējums vēsta: ja Jaungada naktī daudz zvaigžņu - būs bagāts meža ogu gads. Savukārt, ja Jaungada rītā pirms saullēkta debesīs ir spoža rīta zvaigzne, ziemā gaidāms liels sals.

Savukārt, ja 14.janvārī, kas skaitās Vecā Jaungada diena, vakarā pūš dienvidu vējš, vasara būs silta, ja rietumu vējš - būs labs piena un zivju gads. Bet, ja skaidrs laiks ir 20.janvārī, vasara būs sausa, ja mākoņains un ar sniegu - gaidāma laba raža.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA