Sākta Latvijas Literatūras centra likvidācija
Biedrība tika dibināta 2002.gadā ar mērķi nodrošināt augstvērtīgas Latvijas prozas, dzejas, dramaturģijas, publicistikas un bērnu literatūras atpazīstamību un pieejamību pasaulē.
Kultūra
2016. gada 4. janvāris, 12:33

Sākta Latvijas Literatūras centra likvidācija

Jauns.lv

Sākta biedrības "Latvijas Literatūras centrs" (LLC) likvidācija, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums par Literatūras centra likvidāciju pieņemts 27.oktobra biedru sapulcē.

Kreditori tiek aicināti pieteikt savus prasījumus trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, nosūtot tos pa pastu biedrības likvidatoram.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija (KM) un Valsts kultūrkapitāla  fonds (VKKF) atklāja valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārkāpumus LLC, kuru dēļ izbeidza sadarbību ar biedrību, pieprasot iepriekš piešķirtā finansējuma atmaksu.  Ministrijai LLC atmaksāja iepriekš piešķirtos 8813.92 eiro, savukārt VKKF biedrība ir parādā 70 932 eiro.

KM izsludinājusi konkursus uz funkcijām, kuras iepriekš veica LLC, vienu no tām - Latvijas dalības Londonas grāmatu tirgū organizēšanu - deleģējot Starptautiskajai Rakstnieku un tulkotāju mājai.

Biedrība tika dibināta 2002.gadā ar mērķi nodrošināt augstvērtīgas Latvijas prozas, dzejas, dramaturģijas, publicistikas un bērnu literatūras atpazīstamību un pieejamību pasaulē. Tās dibinātāji un biedri ir Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Grīnbergs (Akmentiņš), Liāna Langa (Bokša), Nora Ikstena, Maima Grīnberga-Preisa, Pauls Bankovskis, Pēteris Bankovskis, Pēteris Draguns, Karstens Lomholts, Ieva Lešinska-Geibere, Kārlis Vērdiņš, kā arī VKKF.

LLC nodarbojās ar Latvijas literatūras tulkojumiem, starptautisko sadarbību, izdevējdarbību, sabiedrības izglītošanu, kā arī veidoja informatīvo bāzi par Latvijas literatūru.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA