Smagi slimais Vaišļa jau otrdien dosies uz klīniku Vācijā
Pašlaik Jāņa Vaišļas sirds vairs nespēj nodrošināt pilnvērtīgu skābekļa apgādi, tādēļ viņš elpo skābekli, izmantojot īpašus kompresorus.
Sabiedrība
2016. gada 4. janvāris, 17:41

Smagi slimais Vaišļa jau otrdien dosies uz klīniku Vācijā

Jauns.lv

(Papildināta 19:33) Ceļotājs un radošā personība Jānis Vaišļa uz klīniku Vācijā dosies jau rīt, 5.janvārī, pastāstīja viņa draugs Māris Gailis.

Gailis norādīja, ka Vaišļa jau pērk biļetes lidojumam uz Vāciju, bet rīt viņš dosies uz minēto valsti, lai sāktu ārstēšanos.

Jānis Vaišļa rindā uz donora sirdi pieteicies arī Baltkrievijā. Vaišļa bija devies uz Minsku, kur stājies rindā pēc donora sirds, tādējādi mēģinot palielināt iespējas piemērotu sirdi atrast pēc iespējas ātrāk, skaidroja Gailis.

Vaišļas dzīvības glābšanai saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirgst ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam nepieciešama sirds transplantācija. Slimība Vaišļam atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresē. Viņa dzīvību var glābt, tuvākajā laikā veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā var neizdoties, lai gan tādā gadījumā transplantāciju apmaksātu valsts. Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā.

Gailis sacīja, ka pašlaik Vaišļas sirds vairs nespēj nodrošināt pilnvērtīgu skābekļa apgādi, tādēļ viņš elpo skābekli, izmantojot īpašus kompresorus.

Steidzamības dēļ donors jāmeklē visā Eiropā. Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, nepieciešami savāktie 120 000 eiro.

LETA/Foto: no izdevniecības "Rīgas viļņi" arhīva