Pasaules brīvo latviešu apvienību turpinās vadīt Kukainis
Jānis Kukainis amatā pārvēlēts uz diviem gadiem.
Sabiedrība
2016. gada 5. janvāris, 09:28

Pasaules brīvo latviešu apvienību turpinās vadīt Kukainis

Jauns.lv

Pasaules brīvo latviešu apvienību (PBLA) turpinās vadīt tās līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Kukainis, informēja apvienībā.

Kukainis amatā pārvēlēts uz diviem gadiem. Savukārt PBLA priekšsēža vietnieces amatu, sākot ar šo gadu, uz diviem gadiem pārņems Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē vadītāja Kristīne Saulīte.

Kā savas prioritātes PBLA priekšsēža amatā nākamajiem diviem gadiem Kukainis izceļ Latvijas drošības stiprināšanu, kā arī latviešu valodas statusa un patriotiskās audzināšanas veicināšanu Latvijā.

Šogad PBLA svinēs savas darbības 60.gadadienu. Kukainis norādīja, ka šajā laika posmā PBLA darīja visu, kas bija tās spēkos, lai sniegtu atbalstu neatkarīgas, demokrātiskas un tiesiskas Latvijas izveidei. Un gadu gaitā apvienības pamatmērķi nav mainījušies - arī turpmāk tā strādās, lai vienotu ārpus Latvijas dzīvojošos tautiešus darbam Latvijas un latviešu tautas labā, uzsvēra Kukainis.

Nākamajos divos gados PBLA priekšsēdis vēlas turpināt sākto sadarbību ar Latvijas valdību un Saeimu ar latviešu diasporu saistītu jautājumu risināšanā gan politiskās līdzdalības, izglītības, gan kultūras un ekonomiskās sadarbības jomā, jo īpaši kontekstā ar tuvojošos Latvijas simtgadi, kuras svinēšanā aktīvi plāno iesaistīties arī diasporas organizācijas.

Sadarbībā ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju iesākts, bet nepabeigts palicis tālmācības programmas jautājums, kuras izstrāde pavērtu plašākas iespējas ārpus Latvijas dažādu paaudžu dzīvojošajiem latviešiem un viņu atvasēm apgūt un saglabāt latviešu valodu. Tāpat PBLA priekšsēdi joprojām nodarbina neatrisinātais Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas jautājums, kam Kukainis plāno sekot līdzi arī turpmāk.

PBLA priekšsēža vietniece Saulīte izceļ nepieciešamību stiprināt saites pašu diasporas organizāciju starpā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA