Latvijas Institūta direktores amatam izvirza Straujumas preses sekretāri Rozenbergu
Šobrīd Aiva Rozenberga pilda Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas preses sekretāres pienākumus.
Sabiedrība
2016. gada 6. janvāris, 13:28

Latvijas Institūta direktores amatam izvirza Straujumas preses sekretāri Rozenbergu

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) iepazīstoties ar Latvijas Institūta (LI) direktora amata pretendenta vērtēšanas komisijas rakstisku ieteikumu, konsultējoties ar līdzšinējiem LI direktoriem un tiekoties ar izraudzīto kandidātu, apstiprināšanai LI direktora amatā virza Aivu Rozenbergu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plānots, ka Ministru kabinets tuvākajās sēdēs skatīs jautājumu par LI direktores apstiprināšanu amatā. Jaunajam LI direktoram darbu jāuzsāk no šā gada 1.marta, informēja Ārlietu ministrijā.

Rozenberga no 1998. līdz 2007.gadam strādāja par Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas preses sekretāri un Komunikācijas dienesta vadītāju. No 2008.gada strādāja pie Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta, bija nodibinājuma "Rīga 2014" programmu vadītāja. Tāpat 2007.-2008.gadā bija Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku preses sekretāre un Latvijas 90-gades svinību darba grupas konsultante.

Rozenberga 2007.gadā beigusi "Die Zeit" fonda Pasaules Jauno līderu Buceriusa skolu. Viņai ir humanitāro zinātņu maģistra grāds, kas iegūts Latvijas Universitātē. Viņa strādājusi par žurnālisti Latvijas Radio, par radio speciālkorespondenti Igaunijā. Šobrīd viņa pilda Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāres pienākumus.

Komisijai līdz šā gada 5.janvārim bija jāiesniedz ārlietu ministram rakstisks ieteikums par pretendenta, kas vislabāk atbilst ierēdņa amata aprakstā izvirzītajām prasībām, iecelšanu amatā. No sešiem pretendentiem komisija Rozenbergu atzina par piemērotāko kandidatūru LI direktora amatam.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA