Vējonis apsveic pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Sabiedrība
2016. gada 6. janvāris, 14:48

Vējonis apsveic pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveic pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

"Sirsnīgi sveicu visus Latvijas pareizticīgos un vecticībniekus Kristus piedzimšanas svētkos, vēlot ikvienam no Jums mieru, mīlestību un saticību! Lai šie svētki Jums vairo labestību, sirdsmieru un prieku!" pauž prezidents.

Viņš norāda, ka Kristus piedzimšanas svētki ir ne tikai svarīgs simbolisks atskaites punkts baznīcas gada sākumā, bet arī sniedz lielisku iespēju novērtēt svarīgāko dzīvē. "Šajā laikā aicinu ieklausīties līdzcilvēkos, pateikt cits citam vairāk labu vārdu un izteikt pateicību par paveikto, ko ikdienas gaitās mēdzam aizmirst. Jums apkārt ir cilvēki, kas ir izvēlējušies būt kopā tieši ar Jums gan šajās svētku dienās, gan ikdienas rūpēs, gan priekos, gan bēdās," tā prezidents.

Tāpat viņš savā apsveikumā uzsver, ka "cilvēki ir mūsu valsts lielākā bagātība".

"Tāpēc svētku laikā aicinu apzināties, ka labākā garantija mūsu labklājībai un drošībai ir mūsu pašu attieksme – spēja atbalstīt līdzcilvēkus un iestāties par Latviju ikdienā. Latvija vienmēr ir bijusi vieta, kur dzīvo dažādu tautību pārstāvji, taču esmu pārliecināts – kultūru dažādība nav šķērslis saliedētībai. Tā mums prasa spēju veidot dialogu, kas palīdz rast ceļu uz kopīgas Latvijas veidošanu." pauž Vējonis.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA