"Vienotība" kā nākamo premjera amata kandidātu varētu piedāvāt Šadurski
Šadurskis nenoraidīja iespēju kandidēt uz valdības vadītāja krēslu.
Politika
2016. gada 6. janvāris, 19:31

"Vienotība" kā nākamo premjera amata kandidātu varētu piedāvāt Šadurski

Jauns.lv

Nākamais premjerministra amata kandidāts, ko "Vienotība" varētu piedāvāt izvērtēšanai Valsts prezidentam, ir partijas valdes loceklis un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") trešdien devies uz tikšanos ar prezidentu Raimondu Vējoni ar domu atteikties no iespējas kandidēt uz premjera amatu, noskaidroja aģentūra BNS. "Vienotības" pārstāvju paustais liecina, ka Reirs pietiekami komfortabli jūtoties finanšu ministra amatā un viņam neesot ambīciju ieņemt premjera krēslu.

Reirs par savu nostāju, ka viņš nevēlas ieņemt premjera amatu, ir informējis "Vienotības" valdes locekļus jau pirms tikšanās ar Vējoni.

Savukārt Šadurskis nenoraidīja iespēju kandidēt uz valdības vadītāja krēslu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc atgriešanās no atvaļinājuma, kurā atradās līdz trešdienai, šonedēļ sāks neformālas sarunas ar potenciālajiem premjera amata kandidātiem.

Plānots, ka prezidents neformāli tiksies ar personām, kuras, pēc Vējoņa domām, varētu ieņemt Ministru prezidenta amatu. Prezidents vēlēsies noskaidrot iespējamo kandidātu redzējumu par darbiem premjera amatā, kā arī gatavību uzņemties Ministru prezidenta pienākumus.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA