Gaisa kvalitāte Rīgā patlaban ir sliktāka nekā Pekinā, veidojas ļoti neveselīgs gaiss
Gaisa kvalitātes indekss Rīgā šobrīd varētu pārsniegt 200, kas raksturojams kā ļoti neveselīgs gaiss.
Sabiedrība
2016. gada 7. janvāris, 13:07

Gaisa kvalitāte Rīgā patlaban ir sliktāka nekā Pekinā, veidojas ļoti neveselīgs gaiss

Jauns.lv

Aukstā laika un lēnā vēja dēļ patlaban Rīgā veidojas neliels smogs, savā tviterkontā ziņo Rīgas dome.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Virs pilsētas ir siltāka gaisa slānis, kas neļauj piesārņojumam aizplūst, skaidro speciālisti. Piesārņojuma galvenie avoti ir apkures sistēmas un autotransports.

Atbilstoši laika prognozei piektdien Rīgā pastiprināsies vējš, kas palīdzēs "izvēdināt" pilsētu, un gaisa piesārņojums samazināsies.

Veselībai bīstamāko piesārņojumu veido sīki putekļi, bet tehnisku iemeslu dēļ nav datu par to daudzumu gaisā, tādēļ nevar precīzi pateikt, cik ļoti gaisa kvalitāte patlaban ietekmē iedzīvotāju veselību.

Informācija par meteoroloģiskajiem apstākļiem Rīgā un gaisa piesārņojumu Latvijas kaimiņvalstīs ļauj secināt, ka gaisa kvalitāte Rīgā patlaban ir sliktāka nekā Pekinā.

Gaisa kvalitātes indekss Rīgā šobrīd varētu pārsniegt 200, kas raksturojams kā ļoti neveselīgs gaiss. Salīdzinājumam, Ķīnas galvaspilsētas lielākajā daļā gaisa kvalitāte indekss ceturtdien nepārsniedza 100.

Lielā sala dēļ paaugstināts gaisa piesārņojums ir lielā Latvijas daļā, it īpaši tajās pilsētās, kur daudzas ēkas tiek apsildītas ar malku.

 

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA