Rīdziniekus aicina ziņot par bezpajumtniekiem
Lielais sals arvien vairāk piepilda naktspatversmes, šobrīd vidēji dienā tās izmanto 725 cilvēki, bet vietu skaitu Rīgas pašvaldības naktspatversmēs var palielināt līdz 957.
Runā Rīga
2016. gada 7. janvāris, 18:38

Rīdziniekus aicina ziņot par bezpajumtniekiem

Jauns.lv

Rīgas domes (RD) Labklājības departaments aicina iedzīvotājus informēt par cilvēkiem, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos - uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās, kāpņu telpās vai citās vietās, informēja RD pārstāve Lita Brice.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par šādiem cilvēkiem var ziņot Rīgas patversmes Mobilajai brigādei ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem pa tālruni 27023550. Brīvdienās un ārpus darba laika policiju pa tālruni 110 vai pa ārkārtas situāciju tālruni 112 .

Rīgas pašvaldība līdzfinansē septiņas naktspatversmes galvaspilsētā, un tajās tiek uzņemti visi cilvēki, kas vēršas pēc siltas pajumtes, arī vieglā alkohola reibumā. Lielais sals arvien vairāk piepilda naktspatversmes, šobrīd vidēji dienā tās izmanto 725 cilvēki, bet vietu skaitu Rīgas pašvaldības naktspatversmēs var palielināt līdz 957.

Tāpat rīdzinieki tiek aicināti ziedot siltos apģērbus, cimdus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī, kuras var nodot Rīgas patversmēs - Maskavas ielā 208, Eiženijas ielā 1 un Katoļu ielā 57.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas