Dzintars: "Vienotībai" šis ir kritiskākais brīdis pastāvēšanas vēsturē
Dzintars: "Vienotībai" šis ir līdz šim kritiskākais brīdis tās pastāvēšanas vēsturē, un vienotības jēdziens ir pēdējais, ar ko šī partija pašlaik asociējas."
Politika
2016. gada 7. janvāris, 21:40

Dzintars: "Vienotībai" šis ir kritiskākais brīdis pastāvēšanas vēsturē

Jauns.lv

"Vienotība" piedzīvo līdz šim kritiskāko brīdi tās pastāvēšanas vēsturē, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Komentējot valdības veidošanas gaitu un finanšu ministra Jāņa Reira (V) atteikšanos kandidēt uz premjera amatu, Dzintars prognozēja, ka galu galā "Vienotība", visticamāk, vienosies par vienu kandidātu un prezidents viņu aicinās veidot valdību.

"Bet šis process "Vienotībai" ir ārkārtīgi smags. "Vienotībai" šis ir līdz šim kritiskākais brīdis tās pastāvēšanas vēsturē, un vienotības jēdziens ir pēdējais, ar ko šī partija pašlaik asociējas," piebilda politiķis.

Kā ziņots, Reirs ir informējis Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, ka nekandidēs uz premjera amatu. Reirs apliecināja, ka viņam oficiāli izteikts piedāvājums uzņemties Ministru prezidenta pienākumus. Tomēr viņš šodien informēja prezidentu, ka vēlas turpināt darbu kā finanšu ministrs arī jaunajā valdībā, ja viņu aicinās to darīt prezidenta nominētais kandidāts.

Līdz ar to premjera pienākumus varētu uzticēt politiķim Kārlim Šadurskim (V), kurš tos arī varētu uzņemties, liecina neoficiālā informācija. Savukārt Šadurskis apgalvoja, ka nav oficiāli uzrunāts kandidēt uz premjera amatu. Viņš arī neesot aicināts uz sarunu pie prezidenta.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA