Temperatūras lēcieni: šonakt -30, nedēļas nogalē ap nulle grādiem
Nākamās nedēļas sākumā sola atkusni un gaisa temperatūra varētu iesilt pat plusos.
Sabiedrība
2016. gada 8. janvāris, 12:03

Temperatūras lēcieni: šonakt -30, nedēļas nogalē ap nulle grādiem

Jauns.lv

Šis rīts nāk ar jauniem sala rekordiem, taču daļa skolēnu, slaveno -25…-30 grādu dēļ, par to neskumst un gluži pretēji priecājas, jo lielā aukstuma dēļ došanās uz skolu ir atcelta. Nedēļas nogalē priekiem pievienosies sniegs, kas ļaus izvingrināt rokas un kājas gan slēpojot, gan šķūrējot sniegu, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Šī diena pārsvarā būs saulaina, dažviet neliels mākoņu audzums, taču saglabāsies pamatīgs sals – Kurzemes piekrastē dienas laikā -8, Zemgalē un Vidzemē -14…-17 grādi, Latgalē -14…-16 grādi, taču nemīlīgā austrumu vēja ietekmē būs sajūta, ka termometra stabiņš ir noslīdējis vismaz līdz -20…-25 grādiem. Rīgā diena būs saulaina, gaisa temperatūra -16 grādi.

Turpmākajās dienās sals nedaudz atlaidīsies un naktī uz sestdienu trēsies -19…-25 grādu robežās, bet dienas laikā iesils līdz -5 grādiem Kurzemes piekrastē un -16 grādiem Latvijas austrumu daļā.

Arī svētdien iespējams neliels sniegs, gaisa temperatūra no -7 līdz -17 grādiem, bet dienas laikā Kurzemē termometra stabiņš turēsies pie 0 grādu atzīmes, kamēr Latvijas austrumu daļā būs -11 grādu.

Nākamās nedēļas sākumā sola atkusni un gaisa temperatūra varētu iesilt pat plusos, liecina Gismeteo.lv laika ziņas .

Raksts tapis sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto: Evija Trifanova/LETA