Premjera amatam uzrunāts Valmieras mērs Baiks
Valmieras pilsētas mērs Jānis Baiks.
Politika
2016. gada 8. janvāris, 20:51

Premjera amatam uzrunāts Valmieras mērs Baiks

Jauns.lv

Valsts prezidenta Raimonds Vējonis saistībā ar iespēju kļūt par Ministru prezidenta amata kandidātu esot uzrunājis Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"), apliecināja avoti partijā "Vienotība".

Baiks apstiprināja, ka prezidents viņu šodien uzrunājis premjera amatam. Atbildi viņš gan vēl neesot devis, jo esot jāaprunājas gan ar kolēģiem, gan pārstāvētās partijas pārstāvjiem. Gala lēmumu Baiks plāno pieņemt nākamās nedēļas sākumā.

LTV raidījums "Panorāma" vēsta, ka atbalstu Baikam jau tagad esot gatavi izteikt vismaz astoņi "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti.

Baiks 2014.gadā no partijas "Valmierai un Vidzemei" saraksta ievēlēts Valmieras pilsētas domē un kļūst par domes priekšsēdētāju.

Valmieras pašvaldības institūcijās Baiks strādā kopš 2013.gada, jo ir bijis Valmieras pilsētas izpilddirektors, SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" valdes loceklis, kā arī AS "Valmieras Enerģija" valdes loceklis.

Kā ziņots, pēc Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Vējonis šonedēļ tikās ar iespējamiem kandidātiem un šodien informēja par sarunu gaitu. Viņš turpina Ministru prezidenta amata kandidātu apzināšanu un uzrunāšanu, lai varētu izraudzīties atbilstošāko.

Jaunās valdības un tās vadītāja dienaskārtībā būs daudz neatliekamu un Latvijas turpmākai attīstībai svarīgu jautājumu, uzsver Vējonis. Jāveic reformas izglītībā, jārūpējas par tautsaimniecības izaugsmi un demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, kā arī jāveic citi svarīgi darbi. Sarunās ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem Valsts prezidents uzklausa viņu redzējumu par šiem jautājumiem.

Prezidents pērn gada nogalē paziņoja, ka nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēma rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA