Autovadītāji Rīgā sūdzas par milzīgām sniega kaudzēm – ceļš vietām esot nepārredzams
Par milzīgajām sniega kaudzēm autovadītāji aicināti ziņot pa tālruni: „80006300.”
Sabiedrība
2016. gada 9. janvāris, 06:11

Autovadītāji Rīgā sūdzas par milzīgām sniega kaudzēm – ceļš vietām esot nepārredzams

Jauns.lv

Autovadītājs Aivars no Rīgas stāsta, kā par mata tiesu izvairījies no avārijas. Nepatīkamo atgadījumu ironiskā kārtā izraisījis braukšanas drošībai notīrītais sniegs. Vietām krustojumos tas sakrājies tik lielās kaudzēs, ka ceļš esot nepārredzams.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

 „Tas bija netālu no Olimpiskā sporta centra, Grostonas un Mālpils ielas krustojumā. Man bija jādod ceļš, taču man nebija ne jausmas, kas notiek aiz milzīgās sniega čupas, kas gandrīz pilnībā aizsedza skatu,” stāsta šoferis. Cerot, ka viss tomēr beigsies labi, Aivars lēnām virzījies uz galvenā ceļa, taču no labās puses tieši tajā brīdī traucās automašīna.

Līdz sadursmei daži centimetri

„Avārijas situācija bija ļoti nopietna un līdz sadursmei, manuprāt, pietrūka dažu centimetru. Vai tiešām ir normāli, ka ziemā spontāni parādās šādas bīstamas vietas?” Aivars min arī to, ka bieži novērojis, kā ietvju apsaimniekotāji, tīrot sniegu, samet to uz brauktuves, tādējādi apgrūtinot darbu sniega tīrāmajām mašīnām, kuras apseko autoceļus,” jautā Aivars.

Rīgas Domes Satiksmes departamenta komunikāciju speciāliste Ilze Dimante skaidro, ka lielās sniega kaudzes ceļa malās tomēr nav nedz paviršu apsaimniekotāju pazīme, nedz  nepareizas sniega tīrīšanas rezultāts: „Mēs aicinām ietvju apsaimniekotājus nešķūrēt sniegu uz brauktuvēm, jo jaudīgās sniega tīrāmās mašīnas, kas tīra brauktuves lielākoties šo sniegu samet atpakaļ uz ietvēm. Tā vietā, tīrot ietves, aicinām šķūrēt sniegu tieši atsevišķās kaudzēs, starp brauktuvi un ietvi, lai pēc tam tās varētu savākt.”

Vainojami arī paši autovadītāji

Tiesa gan, spriežot pēc Aivara teiktā, šīs gubas netiek pietiekami operatīvi savāktas. To departamenta pārstāve skaidro gan ar laika apstākļiem, gan arī autovadītāju vienaldzību: „Reizēm darbu apgrūtina lielais sniega daudzums, taču problēmas mēdz izraisīt arī autovadītāju nevērība. Satiksmes departaments, izmantojot plašsaziņas līdzekļus, katru gadu informē autovadītājus par laika periodiem, kuros Rīgas ielās tiek savāktas lielās sniega kaudzes. Šogad, piemēram, tas bija paredzēts 6. janvāra naktī un attiecīgajās vietās tika izvietotas ceļazīmes, kas norādīja, ka šeit novietot auto konkrētajā laikā nedrīkst. Neskatoties uz to autovadītāji bieži vien atstāj savus auto un neņem vērā norādījumus, kas tad arī neļauj piebraukt klāt sniega savācējiem un vienas nakts laikā pienācīgi apsekot pilsētas ielas.” Departaments brīdina, ka šāda autovadītāju rīcība būtiski paildzina procesu un lielās sniega čupas atsevišķās vietās nostāv dienām ilgi, tādējādi apgrūtinot satiksmi un bieži vien padarot ceļus nepārredzamus.

Par problemātiskajām vietām nekavējoties jāziņo

Satiksmes departaments lūdz autovadītājus nekavējoties ziņot par vietām, kurās sniega daudzums ir apgrūtina braukšanu un redzamību. Informēt departamentu var pa tālruni: 80006300.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA