Sabiedrība
2016. gada 9. janvāris, 09:02

Latvietes visbiežāk stājas fiktīvās laulībās ar Pakistānas pilsoņiem

Jauns.lv

Īrijā visbiežāk ar trešo valstu pilsoņiem preces sievietes no Portugāles, Latvijas un Ungārijas, turklāt tiek uzskatīts, ka lielākā daļa no šīm laulībām ir fiktīvas, liecina Īrijas policijas informācija.

Saskaņā ar Īrijas policijas informāciju, kas apkopota plašas pret fiktīvām laulībām vērstas operācijas ''Operation Vantage'' laikā, no 2014.gada 1.novembra līdz 2015.gada 31.jūlijam Īrijā noslēgtas 1697 laulības starp Eiropas Savienības (ES) un trešo valstu pilsoņiem. Iezīmējusies tendence, ka šīs laulības tiek slēgtas galvenokārt starp vīriešiem no Indijas subkontinenta un ES dalībvalstu pilsonēm - sievietēm no Portugāles, Latvijas, Rumānijas, Ungārijas un Igaunijas.

Īrijā šādas laulības noslēgušie vīrieši galvenokārt nākuši no Pakistānas - 328, Indijas - 114 un Bangladešas - 74. Savukārt sievietes - ES valstu pilsones -, kas stājušās laulībās ar trešo valstu pilsoņiem, galvenokārt bijušas no tādām valstīm kā Portugāle - 237, Latvija - 71 un Ungārija - 69. Visbiežāk laulības noslēgtas starp Pakistānas un Portugāles pilsoņiem - 122 laulības, Pakistānas un Latvijas pilsoņiem - 46 un starp Indijas un Portugāles pilsoņiem - 44 laulības. Tiek uzskatīts, ka lielākā daļa no šīm laulībām ir fiktīvas.

Atbilstoši Īrijas Nacionālā imigrācijas biroja datiem fiktīvo laulību organizētāji par vienu noslēgtu laulību saņem no 10 000 līdz 15 000 eiro. Tiek norādīts, ka līgavas saņem tikai niecīgu daļu no šīs summas.

LETA