Šovakar ar pilnu reisu no Ēģiptes kūrorta Hurgardas atgriezīsies Latvijas tūristi
Lidos "pilna lidmašīna" – apmēram 173-176 cilvēki, kas ir gan "Tez Tour", gan "Novatours", gan "Alida Tours" klienti.
Sabiedrība
2016. gada 9. janvāris, 13:21

Šovakar ar pilnu reisu no Ēģiptes kūrorta Hurgardas atgriezīsies Latvijas tūristi

Jauns.lv

Sestdienas vakarā ar reisu no Ēģiptes kūrorta Hurgadas, kur piektdien notika uzbrukums tūristiem, tiks atvesti Latvijas tūristi, pastāstīja tūroperatora "TezTour" pārstāve Marina Ulanova.

Viņa norādīja, ka sestdien paredzētais reiss no Rīgas uz Hurgadu notiks, bet lidos tukša lidmašīna – jauni tūristi uz Hurgadu netiks nogādāti, bet vakarā ar šo pašu reisu Latvijas tūristi no Hurgadas tiks atgādāti mājās. Plānots, ka reiss Rīgā ielidos pulksten 23.45.

Pēc Ulanovas teiktā, lidos "pilna lidmašīna" – apmēram 173-176 cilvēki, kas ir gan "Tez Tour", gan "Novatours", gan "Alida Tours" klienti.

Tūroperatora "Novatours" direktors Leonīds Močeņovs pastāstīja, ka patlaban Ēģiptes kūrortā Hurgadā atrodas 68 "Novatours" tūristi no Latvijas, kurus ar reisu šovakar plānots nogādāt atpakaļ Latvijā.

Močeņovs pastāstīja, ka tiek rīkots pa vienam reisam nedēļā uz Hurgadu, bet pēc notikušā kūrortā notiks sarunas ar partneriem Ēģiptē un Ārlietu ministriju, lai spriestu arī par tālāko iespējamo atcelšanu.

Tostarp Močeņovs sacīja, ka tiem tūristiem, kuriem bija paredzēts ceļojums uz Hurgadu, bet nenotiks, tiks piedāvāts kāds alternatīvs galamērķis vai atdota nauda par iegādāto ceļojumu.

Ēģiptes kūrortā Hurgadā piektdien divi uzbrucēji viesnīcā sadūruši trīs tūristus no Eiropas, taču uz uzbrucējiem atklājuši uguni policisti, vienu no viņiem nošaujot, bet otru smagi ievainojot

Uzbrukums Hurgardas viesnīcai - video: Ievainotais terorists - video:

 

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA