Prognozē, ka nākamnedēļ pēc sniegputeņa gaidāms bargs sals
Nokrišņi un putenis prognozēts visā Latvijā.
Sabiedrība
2016. gada 9. janvāris, 17:16

Prognozē, ka nākamnedēļ pēc sniegputeņa gaidāms bargs sals

Jauns.lv

Nākamnedēļ no pirmdienas līdz trešdienai Latvijā snigs un puteņos, pēc tam pastiprināsies sals, valsts austrumos var kļūt aukstāks par -25 grādiem, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Sagaidāms, ka visvairāk snigs otrdien un naktī uz trešdienu valsts dienvidaustrumu daļā. Nokrišņi un putenis prognozēts visā valstī, pirmdien pūtīs mēreni stiprs austrumu, dienvidaustrumu vējš, otrdien gaidāms brāzmains ziemeļaustrumu, trešdien - ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra nedēļas sākumā paaugstināsies līdz -1..-8 grādiem, bet vējš radīs sajūtu, ka sals ir lielāks. Trešdien sāks ieplūst arktiskās gaisa masas, tādēļ nedēļas otrā puse gaidāma aukstāka, valsts austrumos gaisa temperatūra dažbrīd var tuvoties -30 grādiem. Šāds sals būs iespējams tikai tad, ja izklīdīs mākoņi.

Aukstajām gaisa masām plūstot pār neaizsalušo jūru, var veidoties sniega mākoņi, līdzīgi tiem, kas 3.janvārī Rīgai atnesa vairāk nekā 20 centimetru sniega. Ar šo procesu saistīta stipra snigšana nelielās teritorijās piekrastes tuvumā visvairāk iespējama nākamās nedēļas vidū.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA