Par Lielvārdes mēru ievēl Imantu Balodi no "Vienotības'
Par Lielvārdes domes priekšsēdētāju ar vienas balss pārsvaru ievēlēts Balodis no "Vienotības".
Novadu ziņas
2016. gada 11. janvāris, 08:48

Par Lielvārdes mēru ievēl Imantu Balodi no "Vienotības'

Jauns.lv

Par Lielvārdes mēru pirmdien ievēlēts partijas "Vienotības" pārstāvis Imants Balodis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par Balodi balsoja astoņi deputāti, pret - pieci, bet atturējās divi.

Uz mēra amatu kandidēja arī pašreizējā domes priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte („Reģionu alianse”). Par viņu balsoja septiņi, pret - seši, bet atturējās divi deputāti.

Jau ziņots, ka bijušais Lielvārdes mērs Jānis Āboliņš parakstījis vekseli par 200 miljoniem eiro - to pavēstīja Volonte. Viņa norādīja, ka šādu informāciju dome saņēmusi no Valsts kases.

Viņu no amata atbrīvoja decembra sākumā.

Vekselis parakstīts ar Lihtenšteinā reģistrētu ārzonas kompāniju "Riverside HK Ltd".

Savukārt Āboliņš skaidroja, ka nauda bijusi domāta nevis kā kredīts, bet gan depozīts Lielvārdes pašvaldības vajadzībām, lai vēlāk varētu piesaistīt līdzekļus attīstības projektu realizācijai.

"Mana kļūda bija tā, ka parakstīju šo līgumu par 200 miljoniem eiro, nesaskaņojot to ar domi. Tāpēc arī šķīros no mēra amata," sacīja Āboliņš.

Uz jautājumu, kāpēc Lielvārdes pašvaldībai bija nepieciešams vekselis par tik lielu summu, Āboliņš atbildēja: "Par mazāku summu tā kompānija vekseli nebija ar mieru izsniegt."

Kā galvenos projektus, kam šādi Āboliņš bija plānojis piesaistīt līdzekļus Lielvārdes pašvaldības attīstībai, viņš minēja ceļu, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas attīstīšanu, kā arī Daugavas promenādes izveidi.

Tāpat ziņots, ka Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš atkāpies no amata. Pašvaldības deputāti otrdien vienbalsīgi atbalstīja Āboliņa atkāpšanos. Viņam atņemtas arī paraksta tiesības.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA