Ja ievieš puteņa biļetes, vai nedēļas nogalē sagaidāmas arī sala biļetes?
Turpmākajās dienās tiek porgnozēts ilgstošs sniegs un putenis.
Sabiedrība
2016. gada 11. janvāris, 12:36

Ja ievieš puteņa biļetes, vai nedēļas nogalē sagaidāmas arī sala biļetes?

Jauns.lv

Pēc piedzīvotajiem saliem, kad deguns pārvērtās par lāsteku, bet vaigi vai dega, ieejot no āras pastaigas telpās, šķiet maz, kas var pārsteigt! Tomēr var - pēc mierīgās nedēļas nogales, kad sals mazleit atlaidās, nedēļas sākumā solās būt gan vējš, gan pamatīgs putenis. Nedēļas otrajā pusē atkal viss mainīsies – atkal atgriezīsies pamatīgs sals, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Šorīt gaidāms putenis un sniegs, tāpēc sniega lāpstas nekur tālu nenobēdzinām – noderēs! Un, ja mašīna iesnigusi tik ļoti, ka atrakt nav cerību, nebēdējam, jo ir taču puteņa biļetes! Gaisa temperatūra Rīgā no rīta turēsies -10...-8 grādu robežās, bet dienas laikā iesils līdz -5...-7 grādiem. Pūtīs dienvidausturmu vējš 12-15 metrus sekundē, bet jūras piekrastē līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūta dienā būs mērena: Kurzemes piekrastē -2...-3 grādi, Latvijas centrālajā daļā -10...-8 grādi, bet Latgalē -9...-5 grādi.

Turpmākajās dienās tiek porgnozēts ilgstošs sniegs un putenis, kas nozīmē, ka debesis būs apmākušās. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz -10 grādiem Latvijas austrumu daļā, bet pie jūras būs siltāks -2 grādi. Savukārt dienā -7 grādi austrumos, bet piekrastē ap 0 grādiem.

Arī trešdien gaidāms apmācies laiks un sniegs. Naktī gaisa temperatūra noslīdēs līdz -11 grādiem Latvijas austrumos, -3 grādi piejūras teritorijās. Dienas laikā gaisa temperatūra trēsies -8...-1 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē viss mainīsies. Sniega putenis mitēsies, vairāk uzspīdēs saule un gaisa temperatūra pazemināsies vietām atgriežoties pie -20...-25 grādiem, liecina Gismeteo.lv laika ziņas . Iespējams ne viens vien kājāmgājējs lielajā salā varētu iedomāties, ka nebūtu nemaz tik slikti, ja puteņa biļetēm sekotu arī sala biļetes, kas ļauti ielēkt tuvākajā transporta līdzeklī. Vai tā būs?

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA