Iedzīvotāji Garkalnē izbūvējuši publisko slidotavu
Hokeja laukums ir publiski un bez maksas pieejams ikvienam slidot gribētājam diennakts gaišajā laikā.
Novadu ziņas
2016. gada 11. janvāris, 20:37

Iedzīvotāji Garkalnē izbūvējuši publisko slidotavu

Jauns.lv

Ādažu novada Garkalnes ciemā ir izbūvēta publiskā slidotava-hokeja laukums. Hokeja laukums ir publiski un bez maksas pieejams ikvienam slidot gribētājam diennakts gaišajā laikā.

Kā informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Jātniece, 2015.gada vasarā ar projektu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" starpniecību tika īstenots projekts "Garkalnes ciema publiskās slidotavas-hokeja laukuma labiekārtošana", kad ciema iedzīvotāji veica apjomīgu darbu un izveidoja pamatu publiskai slidotavai-hokeja laukumam ar bortiem un smilts segumu. Gada beigās tika veikti sagatavošanās darbi - uzstādīts iedzīvotāju pašu finansēts pagaidu apgaismojums.

Līdz ko radās atbilstoši laika apstākļi, vietējie iedzīvotāji, darbojoties arī nakts laikā un vienam otru nomainot, uzlēja laukumam ledu vairākās kārtās, stāsta Jātniece. Ledus pēdējā kārta tika uzlieta tieši gadu mijas dienā, un 2015.gada 31.decembrī plkst.24 krāšņa salūta pavadībā vietējie iedzīvotāji un viesi ieslidoja jauno hokeja laukumu un sportiskā garā sagaidīja jauno olimpisko 2016.gadu.

Hokeja laukums ir publiski un bez maksas pieejams ikvienam slidot gribētājam diennakts gaišajā laikā. Tā kā apgaismojumu nodrošina vietējie iedzīvotāji, iestājoties tumsai, slidot laukumā iespējams hokeja spēļu laikos, ko "Garkalnes olimpiskais centrs" publicē savā "Facebook" lapā.

"Garkalnes olimpiskais centrs" ir ciema iedzīvotāju kopīgi izveidota sporta aktivitāšu vieta, ko ar finansējumu ir atbalstījusi arī Ādažu novada dome. Atrašanās vieta - parka teritorijā, Ceriņu ielas galā, Ādažu novada Garkalnes ciemā.

Slidot gribētājiem līdzi jāņem slidas, hokeja inventārs un termoss ar siltu dzērienu, kā arī sniega lāpsta snigšanas laikā. Ir pieejama ugunskura vieta, kur sildīties un uzcept kādu desiņu līdzjutējiem un spēlētājiem, stāsta Jātniece.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas