Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli - asuškas 6

Ziņas
2016. gada 11. janvārī 21:50
17. janvārī plkst. 11.00 Kārsavas novada Malnavas ciema maiznīcā „Dzīles” tiek rīkotas suprātkys. Saimniece Aina kopā ar suprātku apmeklētājiem gatavos vienu no gardākajiem latgaliešu kulinārā mantojuma ēdieniem- asuškas.

Kultūras zīmes „Latviskais mantojums” nesēja maiznīca „Dzīles” saviem apmeklētājiem piedāvā izzināt vienas no Latgales kulinārā mantojuma odziņām- asušku gatavošanas noslēpumus un kopā ar savām mazajām atvasēm un draugiem baudīt skaistu svētdienu minot latgaliešu mīklas un stāstot pasakas.

Latgales saimnieču meistarība ir zināma tālu ārpus Latgales robežām un šī spēja no paaudzes paaudzē nodot savas kulinārās zināšanas ir kļuvusi par Latgales kultūrvēsturisko mantojumu. Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Dalība pieaugušajiem ir 7 eiro un bērniem ir bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālr. 26538016 (Aina Barsukova).

Regīna Zommere / Publicitātes foto
Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Viņu zākāja visa pasaule: patiesība par sievieti lakatā uz Londonas tilta 20
  • Krievijas vēsturē baisākais maniaks Popkovs apsūdzēts vēl 60 sieviešu slepkavībās 10
  • Iespējams, vieni no drosmīgākajiem pasaules apceļotājiem - skolotāja Laine un pavārs Arturs 7