Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli - asuškas 6

Novadu ziņas
2016. gada 11. janvārī 21:50 2016. gada 11. janvārī 21:50
17. janvārī plkst. 11.00 Kārsavas novada Malnavas ciema maiznīcā „Dzīles” tiek rīkotas suprātkys. Saimniece Aina kopā ar suprātku apmeklētājiem gatavos vienu no gardākajiem latgaliešu kulinārā mantojuma ēdieniem- asuškas.

Kultūras zīmes „Latviskais mantojums” nesēja maiznīca „Dzīles” saviem apmeklētājiem piedāvā izzināt vienas no Latgales kulinārā mantojuma odziņām- asušku gatavošanas noslēpumus un kopā ar savām mazajām atvasēm un draugiem baudīt skaistu svētdienu minot latgaliešu mīklas un stāstot pasakas.

Latgales saimnieču meistarība ir zināma tālu ārpus Latgales robežām un šī spēja no paaudzes paaudzē nodot savas kulinārās zināšanas ir kļuvusi par Latgales kultūrvēsturisko mantojumu. Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Dalība pieaugušajiem ir 7 eiro un bērniem ir bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālr. 26538016 (Aina Barsukova).

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Citi šobrīd lasa

Policisti uz ielas pamana trūcīgi ģērbtu grūtnieci, kura nupat bija dūrusies 26
Amerikāņu asprāši kādā kulta filmā atraduši Porziņģa dubultnieku
Jaunie dakteri negrib pildīt Čakšas pavēli un par smiekla naudu strādāt ārstu streika laikā 32
Skatīt visus komentārus