Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Kārsavā mācīs gatavot Latgales kulinārijas pērli - asuškas 6

Novadu ziņas
2016. gada 11. janvārī 21:50 2016. gada 11. janvārī 21:50
17. janvārī plkst. 11.00 Kārsavas novada Malnavas ciema maiznīcā „Dzīles” tiek rīkotas suprātkys. Saimniece Aina kopā ar suprātku apmeklētājiem gatavos vienu no gardākajiem latgaliešu kulinārā mantojuma ēdieniem- asuškas.

Kultūras zīmes „Latviskais mantojums” nesēja maiznīca „Dzīles” saviem apmeklētājiem piedāvā izzināt vienas no Latgales kulinārā mantojuma odziņām- asušku gatavošanas noslēpumus un kopā ar savām mazajām atvasēm un draugiem baudīt skaistu svētdienu minot latgaliešu mīklas un stāstot pasakas.

Latgales saimnieču meistarība ir zināma tālu ārpus Latgales robežām un šī spēja no paaudzes paaudzē nodot savas kulinārās zināšanas ir kļuvusi par Latgales kultūrvēsturisko mantojumu. Asuškas ir latvieša ausij nepierasts un svešāds nosaukums, taču tas vien ir vērts, lai atbrauktu un uzzinātu, ko tad tie latgalieši ir ēduši un ar ko cienājuši savus viesus.

Dalība pieaugušajiem ir 7 eiro un bērniem ir bez maksas. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālr. 26538016 (Aina Barsukova).

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Citi šobrīd lasa

Skarbā romantika Abavas pakalnos. Ciemos pie Latvijas lielākajiem vīndariem Mārtiņa un Lienes Barkāniem
Akvelīna Līvmane: "Vienmēr atgādinu sev, ka šajā pasaulē esmu radīta tikai vienā eksemplārā"
Jubilejas joki. Anekdotes par latviešiem un Latviju 22
Skatīt visus komentārus