Traģēdija Liepājā: uguns paņem divu nepieskatītu mazu bērnu dzīvības. VIDEO
Ugunsgrēkā Liepājā dzīvību zaudē divi bērni - pusgadu veca meitenīte un apmēram 10 gadus vecs zēns, kuri auguši pie vecmāmiņas, jo mātei atņemtas aprūpes tiesības.
112
2016. gada 13. janvāris, 07:29

Traģēdija Liepājā: uguns paņem divu nepieskatītu mazu bērnu dzīvības. VIDEO

Jauns.lv

(Papildināta ar jaunāko informāciju pl.17:11) Vakar Liepājā ugunsgrēkā gājuši bojā sešus mēnešu un 10 gadus veci bērni, kuri savā dzīvoklī bijuši ieslēgti un atstāti vieni paši bez pieskatīšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ugunsgrēkā Liepājā, Mežu ielā otrdien dzīvību zaudējuši divi bērni, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste. Nelaime notikusi kādā dzīvoklī. Mājas iedzīvotāji sajutuši, ka no blakus esošā dzīvokļa nāk dūmi. Tā kā šiem iedzīvotājiem bijusi kaimiņu dzīvokļa atslēgas, viņi tajā iegājuši un konstatējuši, ka tur esošie divi bērni ir bez dzīvības pazīmēm. Gribuste norādīja, ka glābēji un mediķi mēģinājuši veikt atdzīvināšanas pasākumus, taču tie bijuši nesekmīgi un bērnu dzīvības neizdevās glābt.

Mirušie ir 2006.gadā dzimis zēns un sešus mēnešus veca meitenīte. Bērnu vecāki nav bijuši mājās, un viņu atrašanās negadījuma vietā nav zināma. VUGD speciālisti konstatējuši, ka dzīvoklī gruzd mēbeles - dīvāns un televizora galds, kā arī dekoratīvā eglīte trīs kvadrātmetru platībā, un bērni miruši, izelpojot dzīvoklī esošo skābekli.

Par 2006.gadā dzimušu bērnu mātei bija atņemtas aprūpes tiesības un viņš nodots aizbildnībā vecmāmiņai. Bērns aizbildnībā tika nodots nepilnu divu gadu vecumā, jo māte par bērnu nerūpējās.

Faktiski pie vecmāmiņas audzis arī zīdainis.

Liepājas bāriņtiesas iesūtītās ziņas VBTAI liecina, ka 2015.gadā sieviete atradās ārzemēs, pastāstīja inspekcijas Bāriņtiesas un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gluščenko.

Vecmāmiņai pēc notikušā ir nepieciešama mediķu palīdzība un bāriņtiesa vēl ar viņu neesot tikusies. Tāpēc nav zināms, uz cik ilgu laiku mazie bērni atstāti vieni paši. Bērna dzīvesvietas pārbaude liecina, ka apstākļi pie aizbildnes bijuši apmierinoši.

VBTAI pārbauda lietas materiālus, lai novērtētu, kā strādājusi Liepājas bāriņtiesa. Par bērna nāves apstākļiem izmeklēšanu veiks policija.

Liepājas Sociālais dienests ir informēts par krīzes komandu, kas nepieciešamības gadījumā var doties uz notikuma vietu, lai sniegtu psiholoģisku atbalstu tuviniekiem, bērna klases biedriem.

VUGD pārstāve stāsta par notikušo nelaimi:


BNS/Foto: Shutterstock