Visvairāk "Zelta avenes" balvām nominētas "Greja piecdesmit nokrāsas" un "Pikseļi"
Aina no filmas "Pikseļi".
Kultūra
2016. gada 13. janvāris, 12:26

Visvairāk "Zelta avenes" balvām nominētas "Greja piecdesmit nokrāsas" un "Pikseļi"

Jauns.lv

"Zelta avenes" balvu nominācijās par aizvadītā gada sliktākajām filmām dominē erotiskā kinolente "Fifty Shades of Grey" ("Greja piecdesmit nokrāsas") un aktiera Ādama Sandlera jaunākais darbs "Pixels" ("Pikseļi").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pa sešām nominācijām saņēma filmas "Fifty Shades of Grey", "Pixels", zinātniskās fantastikas sāga "Jupiter Ascending" ("Jupiteras ceļš") un "Paul Blart: Mall Cop 2" ("Misija: Lielveikals Vegasā"). Savukārt supervaroņu filma "Fantastic Four" ("Fantastiskais četrinieks") izvirzīta piecās kategorijās. Visas nomināciju līderes sacentīsies par gada sliktākās filmas nosaukumu.

Sandlers "Zelta avenes" balvām nominēts pēdējos piecus gadus pēc kārtas. Šoreiz viņš izvirzīts sliktākā aktiera balvai par tēlojumu kinolentē "Pixels" un par sliktāko ekrāna duetu filmā "The Cobbler" ("Kurpnieks").

"Zelta avenes" pasniedz kopš 1980.gada. Tās veidotas kā prestižās "Oskaru" ceremonijas parodija. "Uzvarētājiem" tiek pasniegtas golfa bumbiņas lieluma avenes, kas nopūstas ar zelta krāsu. To vērtība ir aptuveni pieci dolāri (4,6 eiro).

Amerikāņu aktieris Silvestrs Stalone nominēts pagājušajā gadā ieviestajai Grēku izpirkšanas balvai, jo no "visu laiku "Zelta aveņu" čempiona kļuvis par pretendentu uz 2015.gada kino balvām".

Grēku izpirkšanas balvai nominēts aktieris Vils Smits par lomu kinolentē "Concussion" ("Satricinājums"), muzikālās filmas "Pitch Perfect 2" ("Pirmklasīgās 2") režisore Elizabete Benksa un šausmu filmu veidotājs Naijs Šjamalans, kurš pēc vairākām neveiksmīgām filmām uzņēmis labi novērtēto "The Visit" ("Ciemos").

"Zelta avenes" balvu izvēlas komisija apmēram 900 dalībnieku sastāvā. Par tās dalībnieku var kļūt ikviens, un lētākā gada maksa ir 40 dolāri (37 eiro).

"Zelta avenes" tiek pasniegtas dienu pirms "Oskaru" ceremonijas, kas šogad notiks 28.februārī.

LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video