Dana Reizniece-Ozola piekritusi kļūt par finanšu ministri
Bijusī ekonomikas ministre Kučinska valdībā labprāt gribētu būt finanšu ministre.
Politika
2016. gada 13. janvāris, 18:09

Dana Reizniece-Ozola piekritusi kļūt par finanšu ministri

Jauns.lv

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) piekritusi Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izraudzītā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) lūgumam kļūt par finanšu ministri viņa vadītajā valdībā.

Reizniece-Ozola apstiprināja, ka Kučinskis uzrunājis viņu kļūt par finanšu ministri. "Es piekritu ieņemt šo amatu, ja Kučinskis kļūs par premjerministru," sacīja Reizniece-Ozola.

Viņa gan neatklāja detalizētus darāmos darbus finanšu ministra amatā, bet norādīja, ka viņas vadībā Finanšu ministrija kopā ar sociālajiem partneriem izvērtēs nodokļu politiku un plānos vidēja termiņa valsts budžetu, kā arī tiks aktīvāk strādāts pie Eiropas Savienības fondu apguves un ēnu ekonomikas apkarošanas.

Reizniece-Ozola arī pauda bažas, ka, pametot ekonomikas ministra amatu, varētu iestrēgt gāzes tirgus liberalizācijas ieviešanas process, tāpēc, pēc viņas teiktā, Saeimā attiecīgie Enerģētikas likuma grozījumi būtu jāpieņem, pirms tiek izveidota jaunā valdība.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt skaidrojumus, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Kučinski.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA