Latviešu pleibojs Amerikā kļūst stāvus bagāts, audzējot marihuānu. FOTO
Šādi uz dzīvi Losandželosas kalnos iekārtojies latviešu izcelsmes biznesmenis Maikls Straumietis.
Sabiedrība
2016. gada 14. janvāris, 07:01

Latviešu pleibojs Amerikā kļūst stāvus bagāts, audzējot marihuānu. FOTO

Jauns.lv

Savrupmāja Losandželosas kalnos, puskailu meiteņu pūļi, ballītes, privātā lidmašīna un marihuānas kalni – tā dzīvē iekārtojies kāds latviešu izcelsmes amerikānis vārdā Maikls Straumietis. Biznesmeņa ienesīgais rūpals - marihuānas audzēšana.

Kā ziņo britu „Mail Online”, Maikls dzimis Portlendā, Oregonas štatā ASV, un šobrīd ir galvenais izpilddirektors paša dibinātajā kompānijā „Advanced Nutrients”, kuras lauciņš ir legālās marihuānas audzēšana. Maikla bizness bāzēts Kanādā, valsts pielaidīgo marihuānas likumu dēļ, taču grezno ikdienu 2 metru garais marihuānas magnāts ar latvju saknēm izvēlas pavadīt nekur citur kā savā Losandželosas savrupmājā.

Kļūst par biznesmeni 19 gadu vecumā

Lai arī šobrīd Maikls izdzīvo teju katra vīrieša sapni, ASV dzimušā latvieša bērnība un jaunība bijusi sūrmes pilna.  Maiklam - vēl esot tīnim - miris viņa tēvs, un māte tādēļ kaismīgi nodevusies savas narkotiku kāres apmierināšanai. Puiša gars tomēr izrādījies nesalaužams: jau 19 gados viņš dibinājis savu kompāniju, kas sākotnēji sniegusi mēslošanas pakalpojumus.

Nonāk likumsargu redzeslokā

Nodarboties ar marihuānu Maikls sācis 23 gadu vecumā, kad draugi viņam iestāstījuši: šādi tu varētu nopelnīt daudz vairāk! Maikls paklausījis un sācis būvēt savu zālītes audzēšanas impēriju, sākumā nodrošinoties ar padomu no bijušajiem FIB (Federālais izmeklēšanas birojs) un DEA (Narkotiku apkarošanas aģentūra) darbiniekiem, ar kuriem iedraudzējies. Tiesa gan, Maikla biznesam uzņemot apgriezienus, šie paši draugi viņu mēģinājuši ielikt aiz restēm, kas arī uz īsu brītiņu izdevies, taču arī pats biznesmenis ne reizi vien publiski paudis vēlmi iesaistīties pagrīdes narkobiznesā.

Instagramā dzenas pakaļ Danam Bilzerianam

Ar kripatām no sava karaliskā dzīvesveida Maikls dalās arī sociālajos tīklos, savā „Instagram” kontā iemetot pa bildītei ar puskailām sievietēm, grezno savrupmāju, marihuānas krāvumiem un privāto lidmašīnu. Pašlaik latviešu pleibojam ir vien 276 tūkstoši sekotāju, taču, spriežot pēc Maikla aktivitātēm, viņa mērķis ir internetā „iekabināt” pasaulslavenajam armēņu izcelsmes amerikānim Denam Bilzerianam.


Kasjauns.lv/Foto: Instagram.com