Itāļu laikraksts pietuvina Latvijas basketbola izlasi Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm
Ja Itālijas laikraksta prognozes būs patiesas, Latvijas vīriešu basketbola izlasei radīsies iespēja sacensties par iekļūšanu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.
Sabiedrība
2016. gada 14. janvāris, 12:30

Itāļu laikraksts pietuvina Latvijas basketbola izlasi Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru basketbolā, visticamāk, rīkos Serbija, Itālija un Filipīnas, vēsta itāļu laikraksts "Tuttosport".

Latvijai īpaši aktuālas ir Itālija un Serbija - ja rīkošanas tiesības iegūs kaut viena no šīm valstīm, iespēja piedalīties kvalifikācijā būs arī Eiropas čempionātā astoto vietu guvušajai Latvijai. Vēl uz olimpisko spēļu atlases turnīra rīkošanu pretendē arī Čehija, Vācija un Turcija, taču iespēja, ka šīs valstis varētu uzņemt sacensības, netiek raksturota kā pārāk ticama, turklāt turki būs vieni no 2017.gada kontinenta meistarsacīkšu organizētājiem.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps aģentūrai LETA atturējās komentēt šīs spekulācijas, norādot, ka jāsagaida 19.janvāris, kad arī oficiāli būs zināmas olimpiskā kvalifikācijas turnīra rīkotājas.

Jau pirms tam bija informācija, ka Filipīnas varētu būt viena no atlases turnīra rīkotājām, turklāt šīs valsts izlase pērn izcīnīja otro vietu Āzijas čempionātā.

Kvalifikācijas turnīra rīkotājus Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) nosauks 19.janvārī, lai gan iepriekš to bija plānots izdarīt jau pagājušā gada 23.novembrī. Vīru kvalifikācijas turnīri paralēli trijās vietās notiks no 4. līdz 10.jūlijam, bet Olimpiādē komandas sacentīsies no 6. līdz 21.augustam.

FIBA ceturtdien informēja, ka olimpisko kvalifikācijas grupu turnīru izloze kā vīriešu, tā sieviešu komandām notiks 26.janvārī Šveices pilsētā Mēsā, kur atrodas FIBA Basketbola māja.

Pēc pagājušā gada Eiropas vīriešu čempionāta rezultātiem pirmās divas valstis automātiski kvalificējās olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vieta - Francija, Serbija, Grieķija, Itālija un Čehija - ieguva iespēju piedalīties olimpiskajā atlases turnīrā.

Kvalifikācijas turnīru ir tiesīga rīkot ikviena valsts, kas piedalījusies kontinenta finālturnīrā, bet, ja to rīkos kāda no komandām, kas automātiski tam kvalificējusies no Eiropas zonas, ceļazīmi iegūs arī astotā spēcīgākā vienība jeb Latvija.

Pērn Eiropas meistarsacīkstēs Latvija pirmoreiz kopš 2001.gada spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, bet nākamajos trijos mačos piedzīvoja zaudējumus.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA