ZZS Reiram esot piedāvājusi kļūt par labklājības ministru
Finanšu ministrs Jānis Reirs.
Politika
2016. gada 14. janvāris, 13:13

ZZS Reiram esot piedāvājusi kļūt par labklājības ministru

Jauns.lv

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji esot piedāvājuši pašreizējām finanšu ministram Jānim Reiram (V) kļūt par labklājības ministru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik gan potenciālie koalīcijas partneri par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā nav vienojušies. ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju, Veselības ministriju.

Savukārt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK solīts saglabāts tās pārziņā esošās ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā būtu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija. Šādam atbildības jomu sadalījumam "Vienotība" varētu nepiekrist, kas nozīmē, ka piedāvājumā varētu būt izmaiņas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc vakardienas tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA